Η Ανγκελα Μέρκελ τηλεφώνησε στον Έλληνα πρωθυπουργό λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του ότι αν υπάρξει νεα εμπλοκή θα ζητήσει ακόμα και Σύνοδο Κορυφής και σύμφωνα με πληροφορίες η γερμανίδα καγκελάριος διαβεβαίωσε τον κ. Τσίπρα ότι απόψε και αύριο θα μπουν και οι τελευταίες πινελιές για να κλείσει η αξιολόγηση.

Η Γερμανίδα καγκελάριος, αφού είχε ολοκληρωθεί η επίσκεψη Τουσκ στην Αθήνα επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό και δήλωσε προσηλωμένη στην κατεύθυνση της επίλυσης, και είπε ότι εργάζεται για να υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup της Παρασκευής.

Έτσι, οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν απόψε και αύριο πριν από το Eurogroup και όχι σε σημερινή τηλεδιάσκεψη. Αυτή δεν πρόκειται να γίνει λόγω χρονικής αδυναμίας. Κι αυτό γιατί ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αναχωρεί σήμερα το απόγευμα για τη Βαλέτα, οπότε δεν υπάρχει η δυνατότητα να πραγματοποιήσουν τηλεδιάσκεψη.

Επομένως, όπως έλεγε αρμόδιος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν δια ζώσης λίγο πριν από το Eurogroup, ώστε να συνταχθεί προσχέδιο το οποίο θα κληθεί να εγκρίνουν οι υπουργοί Οικονομικών.
Είναι όμως ακριβώς έτσι τα πράγματα; Η εμπειρία, και πλέον έχουμε αρκετή, έχει δείξει ότι οι αποφάσεις και η "γραμμή" θα ληφθούν σήμερα όταν ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και θα συζητήσουν για την Ελλάδα.

newsit.gr
 
Top