Δεκάδες χιλιάδες γιαπωνέζοι και τουρίστες κατέκλυσαν σήμερα τα πάρκα του Τόκυο για να πάρουν μέρος στην hanami, την μεγάλη ετήσια γιορτή των ανθισμένων κερασιών που σηματοδοτεί και επίσημα τον ερχομό της άνοιξης στην Ιαπωνία.

Η Ιαπωνία είχε ανακοινώσει ότι η άνοιξη θα άρχιζε στις 21 Μαρτίου καθώς είχαν ανθίσει οι κερασιές στον βωμό Γιασακούνι. Ωστόσο αυτό δεν είχε συμβεί σε άλλα μέρη της χώρας, λόγω του κρύου που επικράτησε ξαφνικά.

Σήμερα η θερμοκρασία ανέβηκε στους 17 βαθμούς Κελσίου και έκανε τον κόσμο να βγει στα πάρκα για να τηρήσει την παράδοση "hamami", δηλαδή να δει και να θαυμάσει τα υπέροχα ροζ λουλούδια των κερασιών.

Κάτω από τις ανθισμένες κερασιές, κάτοικοι του Τόκιο έκαναν πικ-νικ, όπως και εργαζόμενοι μετά τη δουλειά τους.

Μοναχοί περπατούσαν στα μονοπάτια του πάρκου Ueno παίζοντας φλάουτο, ενώ ο κόσμος μέσα σε βάρκες στο ποτάμι μπροστά από τον περίβολο των Αυτοκρατορικών Ανακτόρων στο Τόκιο θαύμαζε το τοπίο.

 

Σύμβολο της άνοιξης, οι κερασιές έχουν πολύ μικρή περίοδο ανθοφορίας. Στο διάστημα αυτό οι κάτοικοι της χώρας γιορτάζουν το μεγαλείο της φύσης και οργανώνουν περιπάτους σε μέρη που πλημμυρίζονται από χρώμα και μυρωδιές.

 
 
Top