Ανοίγει η αυλαία του κρίσιμου για την Ελλάδα Eurogroup της 7ης Απριλίου, στη Βαλέτα της Μάλτας.

Οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης συναντώνται με βασικό θέμα στην ατζέντα τους τα «κόκκινα δάνεια» των ευρωπαϊκών τραπεζών.

Τσακαλώτος- Ντάισελμπλουμ πριν το Eurogroup
Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Eurogroup Γερουν Ντάισελμπλουμ και με τους επικεφαλής των θεσμών πραγματοποιεί αυτήν την ώρα ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, λίγο πριν την έναρξη των εργασιών του Eurogroup στη Βαλέτα της Μάλτας, σύμφωνα με αξιωματούχο της ευρωζώνης.

Η συνάντηση γίνεται σε μια προσπάθεια να ξεκαθαρίσουν οι διαπραγματευτικές θέσεις των θεσμών και της Ελλάδας, λίγο πριν από το Eurogroup που στόχο έχει μια καταρχήν συμφωνία, η οποία θα επιτρέψει στους εκπροσώπους των θεσμών να επιστρέψουν στην Αθήνα το συντομότερο δυνατό για να υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο.

Έντονες διεργασίες πριν το Eurogroup
Η χώρα μας αναμένεται να βρεθεί για μία ακόμη φορά στο επίκεντρο των συζητήσεων. Ήδη, λίγα 24ωρα πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup, οι δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων διαδέχονταν η μία την άλλη, με τις απόψεις για το ενδεχόμενο επίτευξης συμφωνίας για το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης να διίστανται.

Την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική συνομιλία με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η κυρία Μέρκελ ανέφερε στον Έλληνα πρωθυπουργό πως «δουλεύουμε στην κατεύθυνση του να υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup».

Νωρίτερα, στο πλαίσιο της συνάντησής του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, ο κ. Τσίπας διεμήνυσε πως αν δεν υπάρξει συμφωνία επί του ελληνικού ζητήματος στο σημερινό Eurogroup, «τότε θα πρέπει να αναληφθούν συμφωνίες σε ανώτερο επίπεδο».

Από την πλευρά του, ο κ. Τουσκ σημείωσε πως «οι υπουργοί Οικονομικών πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους στο Eurogroup της Παρασκευής και να επιτύχουν μία συμφωνία. Αυτό το είναι το μόνο θετικό αποτέλεσμα, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Να περιμένουμε μέχρι την Παρασκευή, αλλά νομίζω ότι είμαστε κοντά, πολύ κοντά σε αυτήν τη συμφωνία».

Δείτε live τις αφίξεις ΕΔΩ

Πηγή: www.defencenet.gr | Tο διαβάσαμε εδώ
 
Top