Η στροφή που κάνει το Facebook στην Augmented reality είναι εμφανής και όπως ο Μαρκ Ζούκενμπεργκ έχει προαναγγείλει από το 2015, το μεγαλύτερο social media network έχει σκοπό σε 5 χρόνια να μας κάνει να «παρατήσουμε» τα κινητά μας, την τηλεόρασή μας και την μουσική μας και να τα κάνουμε όλα αυτά μέσω Facebook. 

Φιλόδοξο σχέδιο και σίγουρα μας ακούγεται... τρελό, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. 

Ας δούμε λοιπόν πως τις 3 αλλαγές του Facebook που θα το περάσουν στην... νέα εποχή:
Messenger Σύμφωνα με το BBC, στο Messenger θα προστεθεί μια σειρά νέων χαρακτηριστικών που έχουν σχεδιαστεί ώστε να βοηθούν του χρήστες να αλληλοεπιδρούν περισσότερο με επιχειρήσεις και να ψωνίζουν κατευθείαν προϊόντα. Επιπλέον, η ενσωμάτωση του Spotify θα επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται και να ακούνε ταυτόχρονα την ίδια μουσική. Facebook Spaces Η απόφαση του Facebook να εξαγοράσει το Oculus VR είχε ως κίνητρο ότι η τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας θα εξελίξει περαιτέρω τις δυνατότητες της πλατφόρμας και δεν θα χρησιμοποιείται μόνο για gaming. 

Το Facebook Spaces αποτελεί την πρώτη πραγματική ενσάρκωση αυτού, αφού θα παρέχει στους χρήστες τη δυνατότητα να «κατοικούν» μέσω των άβαταρ που θα δημιουργήσουν, σε εικονικούς κόσμους με φίλους τους. Θα μπορούν να «αράξουν», να παίξουν παιχνίδια, να μοιραστούν φωτογραφίες, ακόμα και να πραγματοποιήσουν ζωντανές συνομιλίες μέσω βίντεο με κάποιον στον «πραγματικό» κόσμο. 

Ωστόσο, για να είναι σε θέση οι χρήστες να κάνουν κάτι τέτοιο θα χρειάζονται τον εξοπλισμό του συστήματος εικονικής πραγματικότητας Oculus Rift το οποίο κοστίζει περίπου 1.000 δολάρια (περίπου 930 ευρώ). Workplace Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Facebook, η δωρεάν έκδοση του εργαλείου Workplace, το οποίο είναι σχεδιασμένο για επαγγελματικούς σκοπούς, θα είναι διαθέσιμο έως το τέλος του τρέχοντος έτους. 

Στην παρούσα φάση η πλήρης έκδοση του Workplace είναι δωρεάν αλλά, όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, αυτό θα αλλάξει αφού θα γίνει διαθέσιμη η Premium έκδοση, η οποία θα προσφέρει καλύτερα διαχειριστικά εργαλεία, αποθήκευση αρχείων σε cloud, καθώς και διαμοιρασμό περιεχομένου με συνεργάτες και επιχειρήσεις. Η απλή έκδοση θα περιέχει μόνο τα βασικά.
 
Top