Πολλοί από εμάς προσπαθούμε να επιστρέψουμε σε παρελθοντικές μας σχέσεις. 

Φυσικά, μερικές φορές υπάρχουν σοβαροί λόγοι για να γυρίσουμε στον πρώην μας, αλλά τις περισσότερες φορές, σύντομα καταλαβαίνουμε ότι οι λόγοι αυτοί δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένας μύθος. 

 Δείτε παρακάτω τους 11 πιο συνηθισμένους λόγους που βρίσκουμε για να γυρίσουμε στους πρώην μας.

1.Αυτή τη φορά, όλα θα είναι διαφορετικά

© warnerbros 

 Ίσως να είναι διαφορετικά, αλλά σίγουρα προς το χειρότερο. Σύμφωνα με έρευνα, οι σύντροφοι που τα ξαναβρίσκουν δίνουν λιγότερη σημασία στις θετικές πτυχές της σχέσης τους και επικεντρώνονται περισσότερο στις αρνητικές. Σπάνια προσπαθούν να φτιάξουν τη σχέση και λατρεύουν να υπενθυμίζουν παρελθοντικά παράπονα. 

2.Έχει αλλάξει εντελώς © universalstudios 

 Οι άνθρωποι δεν αλλάζουν. Τουλάχιστον όχι γρήγορα και όχι χωρίς λόγο. Για να κόψει κάποιος ακόμα και την πιο ασήμαντη συνήθεια, πρέπει να έχει μια ειλικρινή επιθυμία και κίνητρο για να το καταφέρει. Ο πρώην σας τα έχει αυτά; 

3.Κανείς δε με ξέρει καλύτερα από αυτόν © gaumont 

 Έχετε δίκιο. Γνωρίζετε καλά ο ένας τον άλλον και παρόλα αυτά, χωρίσατε. Ίσως αυτός να ήταν και ο λόγος του χωρισμού σας – πρέπει να υπάρχει λίγο μυστήριο στη σχέση. 

4.Όλοι είναι χαζοί και δεν πρόκειται να βρω κανέναν καλύτερο © foxmovies 

 Ο κήπος του γείτονα είναι πάντα πιο πράσινος από τον δικό μας. Δε θέλετε να δείτε τα καλά χαρακτηριστικά ενός καινούργιου συντρόφου, γιατί αυτό θα σας βγάλει από τη ζώνη ασφαλείας σας.

5.Δεν είναι τέλειος, αλλά είναι δικός μου © enjoy-movies 

 Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι περισσότερο ευαίσθητος στις ήττες, παρά στις νίκες. Το ίδιο ισχύει και για τις σχέσεις. Αναρωτηθείτε τι είναι καλύτερο: να έχετε μια ευτυχισμένη ζωή με το άλλο σας μισό ή μια δυστυχισμένη με τον “όχι τέλειο, αλλά δικό σας” σύντροφο; 

6.Δεν έχω χρόνο για καινούργια ραντεβού © paramount 

 Όταν γνωρίζουμε έναν καινούργιο άνθρωπο, διευρύνουμε τους ορίζοντές μας. Περίπου το 17% των γάμων στις ΗΠΑ τον περασμένο χρόνο έγιναν από ζευγάρια που γνωρίστηκαν σε ιστοσελίδες γνωριμιών. 

7.Τώρα είμαστε φίλοι και θα δούμε πώς θα πάει © leopolis 

 Κατά κανόνα, η φιλία ανάμεσα σε ένα πρώην ζευγάρι είναι χαμηλής ποιότητας. Επίσης, η επιθυμία να παραμείνουμε φίλοι με τον πρώην μας, μπορεί να είναι σημάδι ψυχικής διαταραχής. 

8.Ήπιατε λίγο και φιληθήκατε. Επίσης, μπορεί να πήγατε μαζί σπίτι. © universalpictures 

 Το 43% των γυναικών και το 47% των αντρών, κοιμάται με τους πρώην τους. Αν σας έχει συμβεί και εσάς, να θυμάστε ότι δεν είστε οι μοναδικοί. Απλά να θυμάστε ότι δεν πρέπει να το αφήσετε να σας γίνει συνήθεια, γιατί μπορεί να μπει εμπόδιο στο μέλλον σας. 

9.Κανείς δεν είναι τέλειος © warnerbros 

 Κανείς δεν είναι τέλειος. Αυτό είναι αλήθεια. Ωστόσο, δεν χωρίσατε επειδή δεν ήσασταν τέλειοι, αλλά επειδή δεν ήσασταν κατάλληλοι ο ένας για τον άλλον.

10.Ο πρώην μου δε θα με αφήσει μόνη © warnerbros 

 Μετά από έναν χωρισμό, ο ένας από τους συντρόφους αρχίζει να δείχνει ξαφνικά μια δραστηριότητα που δεν έδειχνε πριν. Μηνύματα, τηλέφωνα, σχόλια, ξαφνικές επισκέψεις. “Μ’ αγαπάει ακόμα”, σκεφτόμαστε. Αλλά στην πραγματικότητα, πρόκειται για μια ανάγκη επανάκτησης του ελέγχου. 

11.Ίσως υπερβάλω © uphe Ίσως και να έχετε δίκιο. 

Αν χωρίσατε εξαιτίας συγγενών, δουλειάς ή άλλων εξωτερικών παραγόντων, μια δεύτερη ευκαιρία μπορεί να είναι επιτυχημένη. 
Ωστόσο, τις περισσότερες φορές, η αιτία του χωρισμού είναι πιο σοβαρή: π.χ. απιστία. Πηγή
 
Top