Τα εγκαίνια του 16ου East Med Yacht Show, μιας από τις σημαντικότερες εκθέσεις διεθνώς για τον θαλάσσιο τουρισμό πραγματοποιήθηκαν τη Πέμπτη στη Μαρίνα Ζέας. Η έκθεση, διεξάγεται για δεύτερη φορά στην πόλη μας, θα διαρκέσει έως τις 7 Μαΐου και τελεί και υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά.

Την έκθεση εγκαινίασαν ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, η Περιφερειάρχης κα Ρένα Δούρου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά κ. Γιώργος Δαβάκης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού κ. Αντώνης Στελλιάτος και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Μεσιτών και Εμπειρογνωμόνων Θαλαμηγών κ. Γιώργος Κολλίντζας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση «ο Δήμος Πειραιά συμμετέχει στην έκθεση με περίπτερο, προβάλλοντας την πόλη με την καμπάνια «Destination Piraeus». Στο περίπτερο του Δήμου, οι επισκέπτες της έκθεσης έχουν  τη δυνατότητα να προμηθευτούν τον 36σέλιδο τουριστικό οδηγό «Destination Piraeus Guide», αλλά και να ενημερωθούν για τα αξιοθέατα και τις ομορφιές του Πειραιά.»

Η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κα Αθηνά Γλύκα - Χαρβαλάκου, απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη. Μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι: «Η πόλη μας υποδέχεται για δεύτερη συνεχή χρονιά την έκθεση - θεσμό στον τομέα του επαγγελματικού yachting, μια από τις πλέον επιτυχημένες διοργανώσεις διεθνώς. Μετά την περσινή επιτυχημένη έκθεση - την οποία επισκέφθηκαν περίπου 2.500 άτομα -  και την άψογη συνεργασία μεταξύ των συνδιοργανωτών, συνεχίζουμε φέτος ακόμα πιο δυναμικά με απώτερο στόχο η σημαντική αυτή έκθεση να φιλοξενείται κάθε χρόνο για τα επόμενα χρόνια στον Πειραιά, να γίνει ένας ακόμη θεσμός για την πόλη μας. Το Σαλόνι Σκαφών είναι ακόμα ένα βήμα στην προσπάθεια που κάνουμε ως δημοτική αρχή να αναδείξουμε τον Πειραιά σε ελκυστικό τουριστικό προορισμό, με έναν συνολικό στρατηγικό σχεδιασμό για την τουριστική ανάπτυξη του Πειραιά και την προώθηση της τουριστικής καμπάνιας Destination Piraeus. Θέλουμε να αναδείξουμε τις δυνατότητες και τις υποδομές που προσφέρει ο Πειραιάς και στον τουρίστα του yachting, καθώς πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο Πειραιάς μπορεί να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο ως προορισμός διεθνούς βεληνεκούς για τα σκάφη αναψυχής.»

 
Top