Αφιερωμένη στις προσπάθειες της Ελλάδας να διαχειριστεί την κρίση που προκάλεσε η ομαδική φυγή προσφύγων και μεταναστών από τις χώρες της Ασίας και της Αφρικής είναι η επόμενη εβδομάδα, από την προεδρία της Μάλτας στην ΕΕ.
Στο πλαίσιο αυτό και κατόπιν συνεννοήσεως με το ΥΝΑΝΠ, τη Δευτέρα, 15 Μαΐου, η πρεσβεία της Μάλτας στην Αθήνα καλεί τους 27 πρέσβεις της ΕΕ στην Ελλάδα, στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, για να αποκτήσουν μια συνολική ενημέρωση για το έργο της Ελληνικής Ακτοφυλακής και της FRONTEX. Ως εκ τούτου, η αφιερωματική εβδομάδα στο Μεταναστευτικό θα ξεκινήσει από το Υπουργείο Ναυτιλίας, με ενημέρωση, προβολή υλικού και με ξενάγηση των πρέσβεων, στο Θάλαμο Επιχειρήσεων και στα γραφεία της FRONTEX.
Η άφιξη των Πρέσβεων αναμένεται γύρω στις 10.30 στην αίθουσα Συσκέψεων του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Θα ακολουθήσει χαιρετισμός του κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και αντιφώνηση του Πρέσβη της Μάλτας στην Αθήνα, κ. Joseph Cuschieri.
Τα ΜΜΕ θα έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν τις δύο τοποθετήσεις. Θα ακολουθήσουν δηλώσεις του Υπουργού Ναυτιλίας και του Πρέσβη της Μάλτας.  
 
Top