Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε  σε ξενάγηση που διοργάνωσε η ΚΟΙΝ.Σ.Ε.Π. 7. στο Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ημέρες Θάλασσας 2017». Το κοινό ξεναγήθηκε στις αίθουσες με τα μόνιμα εκθέματα του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος, τα οποία περιλαμβάνουν μοντέλα πλοίων από την αρχαιότητα έως σήμερα, καθώς και στην περιοδική έκθεση για τη δράση του Πολεμικού Ναυτικού την περίοδο 1821-1945, με τίτλο: « Μεθ’ ορμής ακαθέκτου».

Τους επισκέπτες του Μουσείου προϋπάντησε, στον προαύλιο χώρο,  η  Παιδική Χορωδία του Πειραϊκού Συνδέσμου με όμορφα τραγούδια.

 Νωρίτερα ο κ. Μώραλης επισκέφθηκε μαζί με την οικογένειά του την Τριήρη «ΟΛΥΜΠΙΑΣ» και το Πλωτό Μουσείο «ΝΕΡΑΙΔΑ».


Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης δήλωσε:

«Τρία σημαντικά γεγονότα, είναι πολύ κοντά στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ημέρες Θάλασσας 2017» , στη Μαρίνα Ζέας. Αναφέρομαι στην Τριήρη του Πολεμικού Ναυτικού «Ολυμπιάς», στο Πλωτό Μουσείο «Νεράιδα», αλλά και στην ενδιαφέρουσα ξενάγηση που έχει διοργανώσει η ΚΟΙΝ.Σ.Ε.Π. 7 στο Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος, για μικρούς και μεγάλους και για την Τριήρη και για άλλα εκθέματα του Ναυτικού Μουσείου. Παράλληλα προβάλλεται εντός του μουσείου  ενημερωτικό βίντεο για παιδιά. Το Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος είναι εκ των πραγμάτων πολύ σημαντικό για την πόλη και για τη χώρα. Θέλουμε όταν υπάρχουν τέτοιες πρωτοβουλίες, να έρχεται κόσμος στο Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος και να ξεναγείται, να ενημερώνεται, να διαβάζει και όχι να υπάρχουν τα μουσεία στις πόλεις απλώς ως ωραία κτίρια. Όλοι μαζί προσπαθούμε να φέρουμε όσο τον δυνατό περισσότερο κόσμο, είτε στο Ναυτικό Μουσείο είτε στο Αρχαιολογικό Μουσείο είτε σε άλλες δομές πολιτισμού στην πόλη μας.

Μακάρι να μην χρειάζονταν οι «Ημέρες Θάλασσας» για να υλοποιηθούν παρόμοιες πρωτοβουλίες. Θέλουμε να κάνουμε καθ όλη τη διάρκεια της χρονιάς  παρόμοιες συνέργειες με την ΚΟΙΝ.Σ.Ε.Π. 7  και με άλλους  δραστήριους φορείς της πόλης. Πράγματι δραστηριοποιούνται στις Ημέρες Θάλασσας, αλλά σκοπός είναι να γίνεται αυτό, κατά τη γνώμη μου, και στη διάρκεια της χρονιάς. Να φέρνουμε παιδιά, να ενημερώνονται για το Ναυτικό, και το Αρχαιολογικό Μουσείο. Η πόλη μας έχει απόθεμα πολιτισμού που νομίζω ότι ακόμα και οι Πειραιώτες δυστυχώς δεν το γνωρίζουν και θεωρώ ότι πρέπει να τους βάλουμε στη διαδικασία, με κάθε τρόπο, να το γνωρίσουν  γιατί ένας άξονας ανάπτυξης  σε μια πόλη,  είναι ο πολιτισμός και δη στον Πειραιά που έχει μεγάλο απόθεμα πολιτισμού».

Ο Πρόεδρος της ΚΟΙΝ.Σ.Ε.Π. 7 κ. Δημήτρης Ζαρίφης, σημείωσε:

«Να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Πειραιά για την πρωτοβουλία αυτή που για τρίτη συνεχόμενη φορά έχει ξεκινήσει.  Ειδικά με τη βοήθεια της Δημοτικής Αρχής Πειραιά. Είναι κάτι ενδιαφέρον, δίνει  δυνατότητα σε όλους τους φορείς της πόλης να μπορούν να δείξουν το έργο τους. Να μπορέσουν να παρουσιάσουν πράγματα που πολύ πιθανόν ο κόσμος να μην τα γνωρίζει. Εμείς, ως ΚΟΙΝ.Σ.Ε.Π. 7 είμαστε διαθέσιμοι ανά πάσα στιγμή σε ό,τι μπορούμε να βοηθήσουμε. Είμαστε πλάι στον Δήμο Πειραιά. Αύριο έχουμε ξενάγηση  στο Πλωτό Μουσείο Hellas Liberty και καλό θα είναι  να έρθουν όσοι περισσότεροι μπορούν, επειδή είναι κάτι πάρα πολύ ωραίο».

 
Top