Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΗΛΩΣΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΣΣΙΤΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ...

Τη συγχώνευση των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά και τη δημιουργία στη θέση τους Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, από το υπουργείο Παιδείας όπου ξεκίνησε τον κύκλο των επισκέψεών του στα υπουργεία, για την πορεία του κυβερνητικού έργου.

Προανήγγειλε, επίσης, την επέκταση του θεσμού του ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου στα τριθέσια, διθέσια και μονοθέσια των ακριτικών περιοχών, από τον Σεπτέμβριο, και τη σταδιακή μείωση σε δυο χρόνια του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα στους 22.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για μια σειρά μεταρρυθμίσεων με βασικό πυλώνα την 14χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση, καθώς, όπως είπε, «θα θεσπιστεί η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή».
Στην τριτοβάθμια εκπαίδευση επανέλαβε την πρόθεση της κυβέρνησης για ριζική αναβάθμιση των δύο τελευταίων τάξεων του Λυκείου, την κατάργηση των εισαγωγικών εξετάσεων και το εθνικό απολυτήριο που θα είναι το εισιτήριο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Επανέλαβε ότι το υπουργείο Παιδείας, προετοιμάζεται για νέα προγράμματα σπουδών και για στήριξη της ειδικής αγωγής, τονίζοντας ότι, οι προσλήψεις αναπληρωτών στα ειδικά σχολεία από 8.500 θα αυξηθούν στους 10.700, χωρίς, ωστόσο, να αυξηθεί ο συνολικός αριθμός των αναπληρωτών, που δεν θα ξεπεράσει τις 21.000.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε περήφανος για το θεσμό των σχολικών γευμάτων, επισημαίνοντας ότι, από τον επόμενο χρόνο οι ωφελούμενοι μαθητές, θα αυξηθούν στους 300.000 από 200.000, που, όπως είπε, ήταν φέτος.

Την ικανοποίησή του εξέφρασε και για το ότι 5.000 προσφυγόπουλα απορροφήθηκαν σε 115 σχολεία, ενώ οι 300 σχολικές τάξεις υποδοχής προσφύγων θα διπλασιαστούν από τον Σεπτέμβριο.

Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε, επίσης, την αναγνώριση ως master των πενταετών προγραμμάτων σπουδών των πολυτεχνικών και γεωπονικών σχολών και προανήγγειλε ότι, σύντομα στη Βουλή θα κατατεθεί το νομοσχέδιο που επιπρόσθετα θα θεσμοθετεί δωρεάν μεταπτυχιακά για όσιους φοιτητές έχουν οικονομική δυσκολία.

Ανακοίνωσε, επίσης, πως με ν/σ θα ισχύσουν και οι αλλαγές που έχει εισηγηθεί το υπουργείο Παιδείας στα διοικητικά των ΑΕΙ, με το ξεχωριστό ψηφοδέλτιο για τους Αντιπρυτάνεις και τη συμμετοχή των φοιτητών στα όργανα Διοίκησης των Πανεπιστημίων, χωρίς, ωστόσο, να συμμετέχουν στις πρυτανικές εκλογές.
 
Top