Η αγγλική εταιρεία διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων Mythworld Entertainment σε συνεργασία με τις Εκδόσεις ΑΓΓΕΛΑΚΗ διοργανώνουν την πρώτη παγκόσμια παρουσίαση ενός νέου πρωτότυπου ιστορικού μυθιστορήματος με τίτλο «Το Νησί Πέρα από την Ακτή» (συγγραφέας: Γιώτα Αγγελοπούλου) την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017 και ώρα 19:00 στο Φουαγιέ Ισογείου του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Την εκδήλωση και το πάνελ των ομιλητών θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ειρήνη Νικολοπούλου.

Η παρουσίαση του βιβλίου πραγματοποιείται στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δήμου Πειραιά «Πάμε Δημοτικό; Πάμε Πειραιά;» και τελεί υπό την Αιγίδα των Υπουργείων Τουρισμού και Ναυτιλίας, του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου, της UNESCO Πειραιώς και Νήσων, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, γεγονός σπάνιο στο χώρο των εκδόσεων.

Εντός του 2017, θα ακολουθήσει σειρά παρουσιάσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό συμπεριλαμβανομένης μεγάλης εκδήλωσης με παράλληλη έκθεση ζωγραφικής και ψηφιακής έκθεσης φωτογραφίας.

Με την έκδοσή του το βιβλίο επιχειρεί να ενισχύσει την τουριστική, πολιτιστική και εκπαιδευτική προοπτική του Πειραιά μέσα από την διάδοση της ιστορίας του και της πολιτιστικής κληρονομιάς του.

Το βιβλίο προβάλλει με μυθιστορηματικό ύφος την αυθεντική εικόνα της ζωής στον Πειραιά, αλλά και στην Αθήνα και σε άλλα μέρη της Ελλάδας, μέσα από σημαντικά ιστορικά γεγονότα, τα οποία διαδραματίστηκαν στη διάρκεια του 19 ου αιώνα και αποτυπώθηκαν με τα πιο έντονα χρώματα στα πρωτότυπα χρονικά και τις αυτοβιογραφίες 95 ξένων περιηγητών.

 
Top