“Χορεύουμε ΕΛΛΑΔΑ”
Ήταν ο τίτλος της εκδήλωσης του Κέντρου Ελληνικών Χορών ΔΩΔΩΝΗ, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28 Απριλίου 2017, στο Αίθριο της Δημοτικής Πινακοθήκης Πειραιά.
Με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού, η ΔΩΔΩΝΗ στην εκδήλωση της, παρουσίασε ένα καινοτόμο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα το οποίο μπορεί να απευθύνεται σε όσους επισκέπτονται τη χώρα μας και όχι μόνο, προσφέροντας τους μια ξεχωριστή μουσικοχορευτική ‘’Ελληνική’’ εμπειρία.
Ο διευθυντής της ΔΩΔΩΝΗΣ κ. Γιώργος Γκολέμης, με τις χορογραφίες του, έδωσε ένα διαφορετικό ύφος στο πρόγραμμα, που θα δίνει τη δυνατότητα στους θεατές αρχικά να παρακολουθήσουν ένα ρεπερτόριο Ελληνικών χορών απ΄ όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας συνδυάζοντας τη μουσικοχορευτική μας παράδοση με τα ακούσματα της. Στη συνέχεια με ιδιαίτερα γνώριμα ακούσματα θα τους δίνεται η δυνατότητα να συμμετέχουν στο πρόγραμμα συμμετέχοντας κι αυτοί. 
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αναφέρθηκε στην πορεία της ΔΩΔΩΝΗΣ όλα αυτά τα χρόνια και χαρακτηριστικά σημείωσε: «Από 1989 η ΔΩΔΩΝΗ αναλαμβάνει τη διοργάνωση ποικίλων εκδηλώσεων. Στηρίζεται σε ένα εκλεκτό επιτελείο συνεργατών, άρτια καταρτισμένο, που μπορεί να τις πραγματοποιήσει». Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ανέφερε: «Όραμα μας η συνεχής παρουσία μας στην πολιτιστική ζωή του τόπου, όπως διαμορφώνεται στη σύγχρονη εποχή και η συμμετοχή της ΔΩΔΩΝΗΣ σε δράσεις που συνδέουν τον πολιτισμό με τον τουρισμό». Τέλος αναφέρθηκε στην παρουσία νέων παιδιών στην παρουσίαση του προγράμματος τα οποία είναι κοντά στην παράδοση και παρουσίασε τον Παύλο Γκολέμη ο οποίος θα ηγείται της ανανεωμένης αυτής κίνησης της ΔΩΔΩΝΗΣ.
Παραβρέθηκαν εκπροσωπώντας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ.κ Σεραφείμ, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Δανιήλ Ψωίνος, ο Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιος Κουμάσης, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, Αντιδήμαρχος κ. Κυριάκος Σιγαλάκος, ο Σύμβουλος Δημάρχου κ. Γεράσιμος Αγγελετάκης, ο προιστάμενος της Πινακοθήκης κ. Μιχάλης Στάμου, οι Διευθυντές των 34ου και 29ου Δημοτικών Σχολείων και 47ου Νηπιαγωγείου Πειραιά κ.Στέλλα Ευσταθοπούλου κ. Αγγελική Κακίτση και κ. Μαρία Τσουκαλά αντίστοιχα, ο Πρόεδρος του Υδραίικου Ναυτικού Ομίλου κ. Θοδωρής Μουστακαρίας, η Πρόεδρος της Χορωδίας Πειραιά 1960 κα Μαρία Κωματέα - Σοφού και του Δ.Σ. κ. Μαρία Καπετανοπούλου κ. Μαρία Βιτλή, κ. Βίκυ Μητσοβολέα και Ράνια Μπούρμπη. Τα μέλη ΔΣ του Υδραικού Συνδέσμου Πειραιά κ. Αντωνία Μπαξεβάνη, της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Ομόνοια» κ. Δημήτρης Κρητικός, της Αδελφότητας Στρατίνιστας Πωγωνίου Ιωαννίνων κος Νίκος Κωτσίνης, του συλλόγου Ηπειρωτών Ζωγράφου κ. Αλέξανδρος Σπύρου, το πρ. μέλος ΔΣ της Ένωσης Σπετσιωτών κ. Αδαμαντία Αρμένη. Μεταξύ των παρευρισκομένων διακρίναμε εκπροσώπους από τις ενορίες Ευαγγελιστρίας, Μυρτιδιωτίσσης και Προφήτη Ηλία Πειραιά, Αγίου Δημητρίου Μπραχαμίου και Αγίου Γεωργίου Καλλιθέας, εκπαιδευτικούς, μουσικούς, χοροδιδασκάλους και μέλη από διάφορους συλλογους. 
Αξίζει δε να αναφερθεί ότι παραβρέθηκαν Τουριστικοί Πράκτορες, εκπρόσωποι Ξενοδοχειακών Καταλυμάτων, επαγγελματίες από το χώρο της Εστίασης και δημοσιογράφοι. 
Όλα αυτά τα χρόνια το Κέντρο Ελληνικών Χορών ΔΩΔΩΝΗ με τις δράσεις της στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού είναι ένα ζωντανό κύτταρο στην καρδιά του Πειραιά.

 
Top