Ένα διαφορετικό «μάθημα» ιστορίας που τους συγκίνησε έντονα και τους καθήλωσε, βίωσαν οι παίκτες της Ομάδας Νέων του Ολυμπιακού Πειραιώς, επισκεπτόμενοι το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού στο Δίστομο, πριν τον αγώνα με την ποδοσφαιρική Ομάδα «Αμβρυσσέας» της Μαρτυρικής κωμόπολης της Βοιωτίας.

Η Πρωταθλήτρια ομάδα Κ-20 του Ολυμπιακού -με επικεφαλής τον κόουτς Βασίλη Βούζα και τον Γενικό Αρχηγό Αριέλ Ιμπαγάσα - επισκέφθηκε το Δίστομο για φιλικό αγώνα με την τοπική ομάδα που εστέφθη Πρωταθλήτρια Βοιωτίας και από το νέο έτος θα παίζει στην Γ' Εθνική.

Μπορεί ο αγώνας να έληξε 2-6 υπέρ της ομάδας του Ολυμπιακού αλλά οι παίκτες της χειροκρότησαν θερμά τους αντιπάλους τους καθώς ήταν η ''ημέρα'' τους και η φιέστα ήταν για αυτούς!

Άλλωστε η προηγηθείσα επίσκεψη στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού και ο φιλικός χαρακτήρας του παιχνιδιού δημιούργησε μια όμορφη ατμόσφαιρα στο χώρο των αποδυτηρίων και στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και στην εξέδρα. Αλλά και ο αγώνας ήταν υπέροχος με τις ομάδες να χρησιμοποιούν όλο τους το ρόστερ!

Το πόσο συγκινήθηκαν οι παίκτες του Ολυμπιακού όταν έμαθαν την ιστορία της Σφαγής των 228 Διστομιτών από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 10 Ιουνίου 1944, αποτυπώνεται στο ότι σε όλη την διάρκεια της φιλοξενίας τους στο Δίστομο, μετά τον αγώνα, φορούσαν στο στήθος τους το Μετάλλιο με την ένδειξη ''Μαρτυρική Πόλη Διστόμου'' που τους έδωσε ο Δήμος.

Φάνηκε επίσης και από το λιτή αλλά άκρως τιμητική ιδιόχειρη εγγραφή του κόουτς Βασ. Βούζα στο βιβλίο επισκεπτών του Μουσείου: «Η Ομάδα Κ-20 του Ολυμπιακού Πειραιά αποτίει φόρο τιμής στα Θύματα του Διστόμου».

Την αποστολή του Ολυμπιακού συνόδεψε στο Μουσείο ο Πρόεδρος του Αμβρυσσέα Διστόμου κ Ηλίας Καβαλαγιός και μέλη της διοίκησης.

Ο κ. Καβαλαγιός για άλλη μια φορά τόνισε την σημασία να ετοιμαστεί άμεσα το γήπεδο για να μπορεί ο Αμβρυσσέας να φιλοξενεί τις ομάδες στην φυσική του έδρα και να γνωρίζουν την ιστορία του Διστόμου.

Τον αγώνα και την φιέστα παρακολούθησε, παρά την βροχή, πλήθος κόσμου και επίσημοι του πολιτικού και αθλητικού τομέα από όλη την Βοιωτία. 
Top