Αναστάτωση έχει προκληθεί τα τελευταία 24ωρα από άρθρο και φήμες που διαδίδονται μέσω των...
social media και blogs, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως την περασμένη Παρασκευή στην περιοχή του Γέρακα Αττικής, ανήλικος μαθητής που επέστρεφε από το σχολείο παραλίγο να πέσει θύμα απαγωγής από άτομα με ένα λευκό όχημα τύπου van. Διαβάστε την σχετική ανάρτηση στα social media, αλλά και τις επίσημες απαντήσεις που έδωσαν στο “Policenews” εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ.:


“Την Παρασκευή το μεσημέρι επέστρεφε ο ανιψιός μου με τα πόδια από το σχολείο. Στο ύψος της Αναξαγόρα μπροστά από την ταβέρνα Αμβρακικός στο πεζοδρόμιο υπήρχε ένα ολοκαίνουριο Play Station 4 με τα 2 χειριστήρια και με παιχνίδια στα κουτιά τους επάνω. Το παιδί σταμάτησε, κοίταξε ολόγυρα απορημένος τι γυρεύει αυτό εκεί αλλά ευτυχώς παρατήρησε ότι δίπλα του ήταν σταθμευμένο ένα Van λευκό ,χωρίς πινακίδες και χωρίς παράθυρα στο πίσω μέρος του, πιθανότατα με επιβάτες μέσα. Το παιδί μπήκε σε υποψίες και χωρίς να σκύψει συνέχισε τον δρόμο του. Όταν έφτασε σπίτι περίπου 3 λεπτά αργότερα και το ανέφερε στους γονείς, ο γαμπρός μου έφυγε αμέσως να πάει στο σημείο όπου φυσικά δεν υπήρχε τίποτα πια (Play station και Van) είχαν εξαφανιστεί και η αδελφή μου κάλεσε την αστυνομία.
Οι αστυνομικοί είπαν ότι θα κάνουν περιπολίες στη γειτονιά μας και ότι θα έχουν κατά νου το περιστατικό.”

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., δεν υπάρχει καταγεγραμμένη καμία καταγγελία σε οικείο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, ούτε έχει αναφερθεί κάποιο κρούσμα προσπάθειας αρπαγής ανηλίκου από την ευρύτερη περιοχή του Γέρακα. Τοπικό site της περιοχής μετέδωσε την “είδηση” χωρίς να ερευνήσει ή να διασταυρώσει τα στοιχεία που είχε, με αποτέλεσμα το άρθρο να αναμεταδοθεί από τα social media, δημιουργώντας πανικό χωρίς λόγο σε γονείς που έχουν τα παιδιά τους σε δημόσια σχολεία.

Να τονίσουμε, πως παρόλο που δεν υπάρχει καμία επίσημη καταγγελία από γονείς, η ΕΛ.ΑΣ. έχει επιστήσει την προσοχή της σε περιοχές γύρω από σχολεία και φροντιστήρια για την αποτροπή τυχόν υπόπτων κινήσεων. Ότι θεωρείται από τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας ύποπτο, ελέγχεται επιτόπου εξονυχιστικά και αν θεωρηθεί ότι χρήζει περαιτέρω έρευνας, πραγματοποιείται προσαγωγή στο οικείο Αστυνομικό τμήμα για να εξακριβωθούν τα πλήρη στοιχεία του ύποπτου.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους γονείς, σε περίπτωση που δουν όχημα να κινείται ύποπτα κοντά σε σχολικά κτίρια, άτομα να κινούνται ή να φέρονται περίεργα κοντά σε σχολεία ή χώρους όπου βρίσκονται παιδιά (παιδικές χαρές, φροντιστήρια κ.α.), να καλούν άμεσα την Άμεση Δράση, δίνοντας χαρακτηριστικά του ύποπτου ατόμου ή αν αφορά όχημα, την πινακίδα του αυτοκινήτου, τον τύπο και το χρώμα του.
 
Top