Ο Mark Zuckerberg του Facebook πήρε το πτυχίο του από το Χάρβαρντ 13 χρόνια μετά!

Ο ιδρυτής του Facebook Mark Zuckerberg έλαβε τελικώς το πτυχίο του από το Χάρβαρντ, 13 χρόνια αφότου παράτησε τα έδρανα του διάσημου αμερικανικού πανεπιστημίου.Ο 33χρονος δισεκατομμυριούχος επέστρεψε στο πανεπιστήμιο όπου ξεκίνησε αυτό που έμελλε να γίνει το δικό του μέσο κοινωνικής δικτύωσης, για να λάβει το πτυχίο του τιμής ένεκεν.Η επίσκεψή του στο Χάρβαρντ συνοδεύτηκε από φωτογραφίες γεμάτες νοσταλγία στο Facebook, κυρίως όταν ο Zuckerberg μπήκε στο δωμάτιο όπου διέμενε στην πανεπιστημιακή εστία ή όταν πόζαρε μαζί με τους γονείς του, 'Εντουαρντ και Κάρεν, φορώντας την τήβεννο. «Μαμά, πάντα σου έλεγα ότι θα επιστρέψω και θα πάρω το δίπλωμά μου», γράφει σε σχόλιό του.Το Facebook γεννήθηκε από μια ιστοσελίδα που δημιούργησε ο φοιτητής Zuckerberg
στην πανεπιστημιακή εστία της Μασαχουσέτης, την οποία εγκατέλειψε τον Μάιο του 2004 έπειτα από δύο χρόνια σπουδών στις επιστήμες της πληροφορικής και την ψυχολογία. Έκτοτε, το ερευνητικό του πρόγραμμα έγινε μια από τις μεγαλύτερες χρηματιστηριακές αξίες παγκοσμίως και το δίκτυό του αριθμεί σχεδόν 2 δισ. μέλη.
Λαμβάνοντας το δίπλωμά του, ο Mark Zuckerberg απηύθυνε ομιλία καλώντας τους φοιτητές να αδράξουν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάζονται. Ο Αμερικανός μεγιστάνας ήταν ανάμεσα σε 10 πρόσωπα στα οποία το Χάρβαρντ απένειμε τιμητικό δίπλωμα κατά τη διάρκεια της 366ης τελετής αποφοίτησης του πανεπιστημίου αυτού.

«Είμαι εδώ για να σας πω ότι το να βρείτε τον δρόμο μας δεν αρκεί. Είναι η σειρά της γενιάς σας να οικοδομήσετε σπουδαία πράγματα», πρόσθεσε ο Mark Zuckerberg. «Δεν αρκεί μόνο να δημιουργείς πρόοδο αλλά να δημιουργείς έναν κόσμο που όλοι θα έχουν την αίσθηση του σκοπού».
 
Top