Στον Πειραιά εορτάστηκε χθες η 45η επέτειος εγκαθίδρυσης διπλωματικών σχέσεων της Ελλάδας με την Κίνα, σε μια ιδιαίτερα ξεχωριστή εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, η οποία περιελάμβανε τη μουσική παράσταση της New Oriental Chinese Music Scene, της Λαϊκής Κυβέρνησης του Δήμου Σαγκάης.
Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Πειραιά και ο Δήμος Σαγκάης είναι αδελφοποιημένες πόλεις από το 1985, ενώ το 2017 είναι το Κοινό Έτος Φιλίας Ελλάδας-Κίνας.

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, η Λαϊκή Κυβέρνηση του Δήμου Σαγκάης και η China Cosco Shipping Corporation Limited.

Στo Δημοτικό Θέατρο Πειραιά,  παρευρέθηκαν ο Γραμματέας της Δημοτικής Επιτροπής Σαγκάης - μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας κ. Han Zheng, ο Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα κ. Zou Xiaoli, ο Πρόεδρος της China Cosco Shipping Corporation Limited κ. Σου Λιρόνγκ, εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας των δυο χωρών, εκπρόσωποι Διπλωματικών Αρχών και άλλοι επίσημοι προσκεκλημένοι.
 
Top