Τι γίνεται αν οι άνθρωποι είναι οι εξωγήινοι που αναζητούσαμε; Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι άνθρωποι πιθανότατα αναμείχθηκαν με ένα άλλο είδος, ίσως από το αστρικό σύστημα Alpha Centauri – το οποίο είναι ένα από τα πλησιέστερα ηλιακά συστήματα στη γη – στο μακρινό παρελθόν δημιουργώντας τους σύγχρονους ανθρώπους.
Η ανάπτυξη της γραφής και της τεχνολογίας είναι από τα σημαντικότερα επιτεύγματα του ανθρώπου.
Γιατί, όμως, μόνο το είδος μας αναδύθηκε σε αυτή την πραγματικά προηγμένη τεχνολογική νοημοσύνη;
Πολλοί επιστήμονες συμφωνούν ότι οι άνθρωποι, παρά τη νοημοσύνη τους, δεν είναι πολύ ικανοί να επιβιώσουν σε ένα ευρύ φάσμα περιβαλλόντων. Με άλλα λόγια, είμαστε πολύ περιορισμένοι όταν πρόκειται για τον πλανήτη μας.
Οι βιολόγοι έχουν επίσης παρατηρήσει αντιθέσεις μεταξύ της ανθρώπινης φυσιολογίας και εκείνης άλλων ζώων. Για παράδειγμα, ένα μωρό-άλογο όταν γεννιέται, είναι σε θέση να περπατήσει και να λειτουργεί σχεδόν ανεξάρτητα, αλλά αυτό το ανθρώπινο μωρό δεν μπορεί να το κάνει, πράγμα που μας κάνει ευάλωτους και σημαίνει ότι γεννιόμαστε πριν να είμαστε νευρολογικά έτοιμοι για ζωή.
Οι άνθρωποι στη γη τελικά έγιναν δίποδα, αλλά για αυτό οι ειδικοί πιστεύουν ότι πλήρωσαν ένα ακριβό τίμημα και αυτό είναι ο οσφυϊκός πόνος, που δεν ταλαιπωρεί άλλα ζώα της γης.
Μια νέα θεωρία που προτάθηκε από τον Δρ. Ellis Silver δηλώνει ότι υπάρχουν πολλά ενδεικτικά σημάδια που υποδηλώνουν ότι τα ανθρώπινα όντα δεν εξελίχτηκαν μαζί με τις άλλες μορφές ζωής στη γη.
 
Top