Ήρωας ή… τρελός; Το σίγουρο είναι πως ο Ρόι Λάρνερ με το θάρρος του κατάφερε να σώσει δεκάδες ανθρώπους σε αραβικό εστιατόριο του Λονδίνου στο Borough Market αντιμετωπίζοντας τους τζιχαντιστές.


Ο Βρετανός βλέποντας τους μαχητές του ISIS όχι μόνο δεν κρύφτηκε αλλά όρμηξε πάνω τους φωνάζοντας «γ@@@στε, είμαι οπαδός της Μίλγουολ», με αποτέλεσμα πολλοί θαμώνες του εστιατορίου να καταφέρουν να βγουν ζωντανοί.

Υπενθυμίζεται ότι ένας από τους τρεις τζιχαντιστές που επιτέθηκαν στο Λονδίνο φορούσε φανέλα της Άρσεναλγεγονός που δεν αποκλείεται να έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αντίδραση του 47χρονου. Στην Αγγλία είναι γνωστή αντιπαλότητα μεταξύ των «λιονταριών» της Μίλγουολ και των «κανονιέρηδων» της Άρσεναλ.

Ο Ρόι δέχτηκε πολλές μαχαιριές σε όλο του το σώμα και νοσηλεύεται με βαριά τραύματα αλλά η κατάσταση του δεν είναι κρίσιμη. Μάλιστα, τον έχουν ήδη προτείνει για την ύψιστη τιμή του George Cross Medal, το οποίο αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη τιμή στο Ηνωμένο Βασίλειο και απονέμεται σε εκείνους που αντιμετωπίζουν τον εχθρό κατά πρόσωπο.

Ο 47χρονος Ρόι Λάρνερ βρισκόταν το βράδυ του Σαββάτου στο Black and Blue steakhouse. Ακριβώς στο διπλανό μαγαζί επιτέθηκαν οι τρεις τζιχαντιστές. Ήταν εκείνος που αντέδρασε και καθυστέρησε τους τρεις εξτρεμιστές δολοφόνους, σώζοντας τη ζωή δεκάδων ανθρώπων, οι οποίοι απέδρασαν από το εστιατόριο της Borough Market.

Ο οπαδός της Μίλγουολ και πατέρας ενός παιδιού, μίλησε για την εμπειρία του. «Άκουσα να φωνάζουν, «Ισλάμ, Ισλάμ, αυτό είναι για τον Αλλάχ». Σαν χαζός, άρχισα και ‘γω να φωνάζω «Γ@@@στε, και ‘γω είμαι οπαδός της Μίλγουολ». Τότε άρχισαν να μου επιτίθενται. Άρχισα να παλεύω, όταν όλοι οι άλλοι έτρεχαν προς την έξοδο. Ήμουν μόνος του εναντίον και των τριών και γι’ αυτό χτύπησα τόσο πολύ. Πάλευα μόνο με τα γυμνά μου χέρια. Δέχθηκα οκτώ μαχαιριές. Με πέτυχαν στο κεφάλι, στον λαιμό και στα δύο μου χέρια. Ήμουν γεμάτος αίματα. Έλεγαν «Ισλάμ, Ισλάμ» και ‘γω φώναζα ξανά και ξανά «γ@@@στε είμαι Μίλγουολ». Ήταν ό,τι πιο ηλίθιο μπορούσα να κάνω. Είμαι τυχερός που δεν πέθανα».

Οι Βρετανοί τον ονόμασα «Το Λιοντάρι του Λονδίνου», αντλώντας έμπνευση από το σύμβολο της Μίλγουολ, το οποίο είναι ο βασιλιάς των ζώων.

Η δε 78χρονη μητέρα του δήλωσε περήφανη για τον γιο της: «Είναι σίγουρα γιος μου. Είναι ατρόμητος. Δίνει πάντα ό,τι έχει. Δεν εγκαταλείπει ποτέ τη μάχη. Δεν ενδιαφέρεται ποιον έχει απέναντί του, ή αν κρατά μαχαίρι ή όπλο».
 
Top