Έχεις γνωρίσει ποτέ τι εστί ευτυχία; Eίμαι σίγουρη πως τη συνάντησες. Δεν μπόρεσες όμως τουλάχιστον σε εκείνο το χρονικό σημείο να την αξιολογήσεις. ΄Αλλωστε αυτά αυτά είναι και πράγματα υποκειμενικά. Αντίληψη, ψυχική ελευθερία, παιδεία κλπ. 
Πλέον φυσικά και μπαίνουν στο παιχνίδι και οι εξωγενείς παράγοντες. Για όσους σκέπτονται όμως, όχι και για όσους ταυτόχρονα έχουν περάσει πεδία μαχών και κρατούν την ψυχή, το σθένος ψηλά.
Διανύουμε όχι απλά απαράδεκτες εποχές. Το απαράδεκτες απλά τι να πει μπροστά στην απώλεια ανθρώπινων αθώων ψυχών εν όψει πολέμων; Ψυχών που δεν επιστρέφουν και έστω δεν αποζημιώνονται, όχι απαραίτητα οικονομικά. Έστω με παραδοχή.
Και φτάνουμε σε εποχές δίχως κανόνια. Δίχως μαζικές στρατιωτικές καταταγές εν όψει επίσημου πολέμου. Και ρωτώ. Τί εστί αλήθεια πόλεμος;
O πόλεμος για εμένα έχει πολλές εκφάνσεις. Προσωπικός πλέον, κοινωνικός κυρίως και πολλά άλλα. Η ουσία έγκειται στο τι πολεμάς και αν αξίζει να πολεμήσεις γι αυτό. Τουτέστιν, αν πολεμάς με έναν μικρό και ρηχό αντίπαλο, γιατί να αναλωθείς εφόσον πάντα δεν υπάρχει ισχυρότερος αντίπαλος από εσένα το ίδιο πλέον. Επιπλέον ακόμα και αν τον νίκησες, η καθημερινότητά σου ναι μεν θα βελτιωθεί, δεν θα πάψει ωστόσο να είναι τουλάχιστον ναρκοπέδιο. Γιατί; Δεν υπάρχει ψυχή, δεν υπάρχει παιδεία,καθαρότητα και αυτὀχθονες υποστηρικτές ιδανικών, παρά οπαδοί κλειστών στεγανών που ,,νομίζουν,,. Ή δεν θέλουν να ξέρουν. Αν πιστοποιηθούν οι όποιες υπόνοιές τους θα γκρεμιστεί το παραμύθι.
Πού θέλω να καταλήξω; Kάποτε οι οι πρόγονοί μας πολεμούσαν με κάθε τι για ,,ένα,,. Αμόρφωτοι αλλά παιδεμμένοι. Πλέον ή κανείς δεν πολεμά, ή το πράττει απέναντι σε αυτόν που μόνο εχθρός  του δεν είναι. Πες το ανωριμότητα, δειλία, εγωισμό...όπως και να έχει όλα χαμένα πριν καν ξεκινήσει..
Συμπέρασμα...πού πας ρε Έλληνα; Σε ποιον να μιλήσεις και τί να πεις; Eφόσον και αστοιχείωτος είσαι, και ρίχνεις τις ευθύνες οπουδήποτε σε βολέψει και πλέον έγινες παράλληλα και κάτι που δεν ήσουν. Μιμιτής συμπεριφορών. Ρηχός κάγκουρας, ξενόφερτος σελέμπριτι με άδειες τσέπες και παράλληλα και καλά ιδεολόγος και αστοιχείωτος.
ΚΑΝΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΤΑ. ΑΣΤΟ. ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ ΜΑΖΙ ΔΙΧΩΣ ΤΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΤΟΥΣ.ΜΗΝ ΡΕΖΙΛΕΥΕΙΣ, ΕΣΕΝΑ ΠΡΩΤΑ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ. ΛΟΓΩ ΕΣΟΥ, ΛΟΓΟΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΚΟΥΓΕΤΑΙ. ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ Ο ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ ΠΟΥ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΜΗΝ ΤΟΝ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ. ΛΥΠΗΣΟΥ ΟΣΑ ΠΟΤΕ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΜΑΘΕΣ. Α...ΚΑΙ ΜΗ ΚΡΑΥΓΑΖΕΙΣ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΦΟΣΟΝ ΣΕ ΕΜΑΘΑΝ ΝΑ ΜΙΛΑΣ , ΝΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΤΙΘΕΣΑΙ ΩΝΤΑΣ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΟΣ. ΕΛΛΑΔΑ. ΣΕΒΑΣΟΥ ΤΗΝ. ΕΥΤΥΧΗΣ ΕΙΣΑΙ ΕΝ ΜΕΡΕΙ ΚΑΘΟΤΙ ΒΛΑΚΑΣ. ΑΝΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΟΣ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΜΠΕΡΔΕΥΕΣΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΖΗΤΑΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΔΙΧΩΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ.
 ΜΑΚΑΡΙΟΙ ΟΙ ΠΤΩΧΟΙ ΤΩ ΠΝΕΥΜΑΤΙ.

ΠΕΤΡΑ ΤΣΙΠΟΥΡΑ
 
Top