ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΚΡΟΠΟΛΗ

Κλήσεις σε 11 μέλη των επιτροπών διαφήμισης της Attica Bank και σε ένα πρώην διευθυντικό στέλεχος της ΕΥΔΑΠ έστειλε ο ανακριτής Κ. Σαργιώτης ανοίγοντας ....την αυλαία των απολογιών στην υπόθεση των διαφημιστικών πακέτων που δίδονταν σε έντυπα του Π. Μαυρίκου, πρώην εκδότη της εφημερίδας «Ακρόπολις» και πλέον αποβιώσαντα.

Οι 12 ελέγχονται για το αδίκημα της απιστίας με το πρώην διευθυντικό στέλεχος να έχει δώσει ήδη απολογία και να αφήνεται ελεύθερος χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων. Τα στελέχη της τράπεζας έχουν λάβει προθεσμία και οι απολογίες τους θα δοθούν σε λίγες ημέρες.


Η κατηγορία της απιστίας που αποδίδεται στους δώδεκα κατηγορούμενους αφορά την έγκριση διαφημιστικών καταχωρήσεων για ποσά που κρίνονται “δυσανάλογα υψηλά” σε σχέση με την κυκλοφορία και την επισκεψιμότητα των Μέσων αυτών, γεγονός που δεν εξυπηρετούσε τον σκοπό της διαφήμισης.

Το αδίκημα σύμφωνα με την κατηγορία φέρεται να έχει τελεστεί την χρονική περίοδο 2013-2015 και το ύψος της ζημίας για την μεν ΕΥΔΑΠ αγγίζει τα 250.000 ευρώ και για την τράπεζα υπολογίζεται σε ποσό περίπου 380.000 ευρώ.

Η υπόθεση απασχόλησε την Δικαιοσύνη πριν περίπου ενάμιση χρόνο όταν συνελήφθησαν ο Παναγιώτης Μαυρίκος και δύο δημοσιογράφοι εναντίον των οποίων είχε είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για για εγκληματική οργάνωση, εκβίαση και δωροδοκία.
 
Top