Απαγορεύτηκε ο απόπλους τους για λόγους ασφαλείας - Οι 399 επιβάτες μεταφέρθηκαν με το «Φοίβος» στον Πειραιά

Παραλίγο τραγωδία στο λιμάνι της Αίγινας, όταν το Απόλλων Ελλάς συγκρούστηκε κατά τον κατάπλου του με το Ποσειδών Ελλάς, το οποίο ήταν δεμένο στους κάβους.

Τα δύο πλοία συγκρούστηκαν μεταξύ τους και μετά τον έλεγχο που διενεργήθηκε, το Λιμεναρχείο απαγόρευσε τον απόπλου τους για λόγους ασφαλείας.

Παρόλα αυτά, οι υπεύθυνοι σχολίασαν ότι δεν έγινε «τίποτε το ιδιαίτερο» και ότι δεν υπάρχει «κανένα πρόβλημα».

Το Απόλλων Ελλάς πάντως, είχε παρουσιάσει μηχανική βλάβη και στις αρχές του Ιουλίου, με συνέπεια οι 455 επιβάτες του να ταλαιπωρηθούν.

Το «Φοίβος» μετέφερε στον Πειραιά τους 399 επιβάτες

Mε το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Φοίβος» προωθήθηκαν στον προορισμό τους οι επιβάτες του «Απόλλων Ελλάς», που το απόγευμα κατά τον κατάπλου στο λιμάνι της Αίγινας, συγκρούστηκε ελαφρά υπό αδιευκρίνιστη αιτία με το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ποσειδών Ελλάς», που ήταν πρυμνοδετημένο.
  
Το «Απόλλων Ελλάς» κατά την ώρα της σύγκρουσης μετέφερε 94 επιβάτες και το «Ποσειδών Ελλάς» 75, ενώ δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός.

Το «Απόλλων Ελλάς» που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Μέθανα, Πόρο, Αίγινα, Πειραιά, έχει υποστεί εκδορές στην πλώρη και οι 94 επιβάτες του μαζί με άλλους 305 που ήταν προγραμματισμένο να παραλάβει από το λιμάνι της Αίγινας, προωθήθηκαν στον προορισμό τους για το λιμάνι του Πειραιά με το πλοίο «Φοίβος».

Στο λιμάνι της Αίγινας παραμένουν οι 75 επιβάτες του «Ποσειδών Ελλάς» που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Αίγινα-Αγκίστρι-Αίγινα-Πειραιά. Οι συγκεκριμένοι επιβάτες αναμένεται να προωθηθούν στο Αγκίστρι με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.
 
Top