Με τον ανταγωνισμό που υπάρχει πλέον στην αγορά εργασίας, λογικό είναι- σε ένα βαθμό- οι υποψήφιοι για μία θέση να προσπαθούν να «ανέβουν» όσο περισσότερο...
γίνεται στα μάτια του εν δυνάμει εργοδότη τους. Από αυτό όμως, μέχρι το να δηλώσουν ότι είναι Ολυμπιονίκες, υπάρχει μεγάλη απόσταση.

Κι όμως, πέρα από τα μικρά αθώα ψεύδη που μπορεί να διατυπώσει κανείς στο βιογραφικό του, προσπαθώντας να ξεφύγει από τη σκιά της ανεργίας, υπάρχουν και τα τερατώδη ψέματα που κατά καιρούς έχουν συμπεριληφθεί στο έγγραφο που μπορεί να οδηγήσει στην πρόσληψη.

Μία νέα έρευνα της εταιρείας CareerBuilder ανάμεσα σε 2.188 άτομα που εργάζονται στο τμήμα ανθρώπινου δυναμικού διάφορων επιχειρήσεων απέδειξε ότι οι περισσότεροι υποψήφιοι ψεύδονται στο βιογραφικό τους.

Μερικά από τα πιο γελοία και ασυνήθιστα ψέματα που έχουν περιληφθεί σε βιογραφικό

-Ο υποψήφιος έγραψε ότι είχε προϋπηρεσία που ουσιαστικά ήταν του πατέρα του, καθώς είχαν το ίδιο όνομα.
-Ο αιτών υποστήριξε ότι ήταν βοηθός πρωθυπουργού σε χώρα που δεν έχει πρωθυπουργό.
-Ο υποψήφιος δήλωσε ότι έχει κατακτήσει μετάλλιο σε Ολυμπιακούς αγώνες.
-Κάποιος ανέφερε ότι υπήρξε επιστάτης σε κατασκευές. Στη συνέντευξη ανέφερε ότι αυτό αφορούσε την κατασκευή ενός σπιτιού για σκύλο.
-Ο αιτών έγραψε ότι είχε 25 χρόνια εμπειρίας στη δουλειά, παρότι ήταν μόλις 32 ετών.
-Υποψήφια υποστήριξε ότι δούλευε επί 20 χρόνια ως μπέιμπι σίτερ σελέμπριτι, όπως ο Τομ Κρουζ και η Madonna.
-Κάποιος περιέλαβε τρεις δουλειές στο βιογραφικό του, αλλά στη συνέντευξη παραδέχθηκε ότι στη μία εργάστηκε για δύο ημέρες, στη δεύτερη για μόλις μία, ενώ δεν υπήρχε καν τρίτη.
-Υπήρξε άτομο που έκανε αίτηση για την ίδια θέση δύο φορές, δίνοντας όμως διαφορετική προϋπηρεσία την κάθε φορά.
 
Top