Από Εστία που θεωρήθηκε ακίνδυνη  και αναζωπυρώθηκε...

ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ  ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ...(ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ)


Σε «πύρινο κλοιό» βρίσκεται από την  Κυριακή η ανατολική Μάνη, καθώς δύο μεγάλες πυρκαγιές βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές αρκετά σπίτια στις περιοχές του Κότρωνα και του Παρασύρου.

Στην πυρκαγιά στην περιοχή του Κότρωνα επιχειρούν αυτή την ώρα 60 πυροσβέστες με 23 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα 54 ατόμων, ενώ παράλληλα στην περιοχή του Παρασύρου καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς 16 πυροσβέστες με 8 οχήματα.

Σχετικά με το μέτωπο στον Κότρωνα, η πυρκαγιά προήλθε από αναζωπύρωση εστίας στο Πύρριχο Λακωνίας, η οποία είχε θεωρηθεί «ακίνδυνη», λόγω της χαμηλής βλάστησης και του πετρώδους εδάφους της περιοχής. Ωστόσο, η φωτιά έφτασε στην περιοχή Χιμάρα και το μεσημέρι της Κυριακής αναζωπυρώθηκε και κατευθύνθηκε προς το χωριό Κότρωνας με καταστροφικές συνέπειες για ορισμένα σπίτια.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει ζητηθεί ενίσχυση των πεζοπόρων τμημάτων και θα καταφθάσει μια ομάδα από την Θεσσαλονίκη, καθώς το έργο της κατάσβεσης γίνεται ακόμα πιο δύσκολο λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, αλλά και λόγω του ότι σταμάτησαν να επιχειρούν οι εναέριες δυνάμεις, οι οποίες θα πέσουν ξανά στη μάχη της κατάσβεσης με το πρώτο φως του ηλίου.
 
Top