Ο ναύτης είχε βάρδια στο πηδάλιο της μοιραίας υδροφόρας - Αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα - Ερωτηματικό γιατί δεν αντέδρασαν οι δύο άτυχοι ψαράδες - Τι λένε οι συγγενείς τους

Ποινικές διώξεις σε βάρος του πλοιάρχου και του ναύτη, που είχε βάρδια στο πηδάλιο της μοιραίας υδροφόρας, άσκησε το Λιμεναρχείο της Αίγινας.

Οι δύο ναυτικοί κατηγορούνται για πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια, ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή, διατάραξη θαλάσσιας κυκλοφορίας και παράβαση κανονισμού περί αποφυγής συγκρούσεων.

Τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Εν τω μεταξύ, το Λιμεναρχείο Αίγινας όρισε πραγματογνώμονα για να διευρευνήσει την υπόθεση, ενώ στο σημείο που βυθίστηκε το αλιευτικό πήγε ιδιώτης δύτης για να καταγράψει τις πρώτες εικόνες του ναυαγίου.

Τραγικές φιγούρες τα παιδιά και οι σύζυγοι των δύο νεκρών που από τη πρώτη στιγμή βρέθηκαν στο λιμεναρχείο και στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκαν οι δύο εβδομηντάχρονοι, για να μάθουν τι ακριβώς συνέβη


Ούτε η μεγάλη εμπειρία και η πολύχρονη σχέση τους με τη θάλασσα ,μπόρεσαν να αποτρέψουν το θάνατο των δύο ψαράδων σήμερα το πρωί ανοιχτά της Αίγινας. Τα δύο αδέρφια, ο Παντελής και ο Γιώργος Μπήτρος είχαν φύγει ξημερώματα από το σπίτι τους με το αλιευτικό τους σκάφος για να βγάλουν τη ψαριά της ημέρας. Η μοίρα όμως ήθελε τα δύο αδέρφια όπως γεννήθηκαν και μεγάλωσαν μαζί έτσι ακριβώς να φύγουν από τη ζωή. 

Συγκλονισμένη η κοινωνία του νησιού στον Αργοσαρωνικό, δεν μπορεί να πιστέψει πως τα δυο αυτά αγαπητά άτομα, χρόνια επαγγελματίες ψαράδες βρήκαν τραγικό θάνατο με αυτό το τρόπο. 
via
 
Top