Στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας

Οι κάτοικοι της Αίγινας δεν μπορούν να πιστέψουν πως έγινε το δυστύχημά και έχασαν τη ζωή τους τα δυο αδέρφια 
Θρήνος στην Αίγινα που αποχαιρετά αυτήν την ώρα.... στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας τα δύο αδέρφια, τους δύο επαγγελματίες ψαράδες που έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα όταν το πλοίο-υδροφόρα «Αίγινα» συγκρούστηκε με το αλιευτικό τους σκάφος.

Από τη σύγκρουση το ξύλινο σκαρί διαλύθηκε μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτων και τα τα δυο αδέρφια βρέθηκαν στη θάλασσα. Όταν το πλήρωμα της υδροφόρας τους μάζεψε ήταν πλέον αργά αφού οι δυο άνδρες ήταν νεκροί.

Οι δύο ψαράδες, ο Παντελής και ο Γιώργος Μπήτρος είχαν φύγει ξημερώματα από το σπίτι τους με το αλιευτικό τους σκάφος για το μεροκάματο. Η μοίρα όμως ήθελε τα δύο αδέρφια όπως γεννήθηκαν και μεγάλωσαν μαζί έτσι ακριβώς να φύγουν από τη ζωή.

Οι σοροί των δύο ψαράδων μεταφέρθηκαν χθες, στην ιατροδικαστική υπηρεσία του Πειραιά όπου σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο θάνατός τους οφείλεται σε πνιγμό ενώ δεν έφεραν κάποια χτυπήματα.

Οι κάτοικοι της Αίγινας δεν μπορούν να πιστέψουν πως έγινε το δυστύχημά και έχασαν τη ζωή τους τα δυο αδέρφια αφού τους θεωρούσαν αρκετά έμπειρους καπετάνιους.

Τραγικές φιγούρες οι γυναίκες τους, τα παιδιά τους και τα εγγονάκια τους που ζητούν να μάθουν όλη την αλήθεια για το θάνατο των αγαπημένων τους προσώπων .

Συγκλονισμένη η σύζυγος του Παντελή αδυνατεί να πιστέψει το ξαφνικό χαμό του άντρα της και όπως λέει η ίδια ήταν ο δάσκαλος των ψαράδων στην Αίγινα.

«Έχασα τον άνθρωπό μου , το στήριγμα της ζωής μου . Θέλω την αλήθεια και μόνο την αλήθεια . Πως είναι δυνατόν ένας τόσο έμπειρος άνθρωπος, ο δάσκαλος των ψαράδων να φύγει τόσο άδικα από τη ζωή. Είναι δυνατόν να λένε ότι ο άντρας μου ολόκληρος ψαράς που μεγάλωσε μέσα στη θάλασσα να μην ξέρει κολύμπι», λέει η σύζυγος του Παντελή, Φλώρα Μπήτρου.

«Ένας αγωνιστής ήταν ο πατέρας μου. Την αγαπούσε και την σεβόταν τη θάλασσα, δεν τη φοβόταν ο πατέρας μου. Ας αναπαυθεί η ψυχή του», λέει η κόρη του Παντελή , Ελένη Μπήτρου.
 
Top