Στο ταχύπλοο καταμαράν "Super Jet" επιβιβάσθηκαν για προληπτικούς λόγους και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της 
Ίου οι 206 επιβάτες του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου "Blue Star Patmos", που προσάραξε στις 01:30 το πρωί στην είσοδο του λιμανιού, παρουσιάζοντας σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, μικρή ελεγχόμενη εισροή υδάτων. Στο πλοίο επέβαινε επίσης πλήρωμα 87 ατόμων, από τους οποίους οι 44 επίσης επιβιβάστηκαν στο καταμαράν και μεταφέρθηκαν στην Ίο

Το γραφείο Τύπου του υπουργείου Ναυτιλίας, με το οποίο επικοινώνησε το protothema.gr στις 10.15 το πρωί, δεν γνώριζε το κατά πόσο οι δύτες είχαν ξεκινήσει την επιθεώρηση του πλοίου. Οι πληροφορίες έλεγαν ότι το πλοίο θα παραμείνει στο σημείο στο οποίο έχει προσαράξει και τις πρώτες πρωϊνές ώρες θα ελεγχθεί πιθανόν από ιδιώτες δύτες πριν επιχειρηθεί η αποκόλλησή του με κάποιο ρυμουλκό ή με ιδία μέσα.
Τη φωτογραφία έστειλε στο protothema.gr ο Απόστολος Μουσσαμάς

Επίσης, το υπουργείο Ναυτιλίας δεν γνωρίζει τι γίνεται με τους επιβάτες που υπάρχουν στη Ίο, αν έχουν φύγει από το νησί ή αν παραμένουν εκεί.

Στην περιοχή πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι 5 μποφόρ, ενώ στο σημείο βρίσκονται για λόγους ασφαλείας και τρία πλωτά του Λιμενικού Σώματος.


Στο "Blue Star Patmos" που πραγματοποιεί το δρομολόγιο Πειραιά, Σύρο, Πάρο, Νάξο, Ίο, Θήρα και Ανάφη υπάρχουν 16 ΙΧ αυτοκίνητα, 4 δίκυκλα και 12 φορτηγά.


Η εταιρεία BLUE STAR FERRIES, αναφέρει με σημερινή ανακοίνωσή της για το περιστατικό τα εξής: «Σήμερα 30 Αυγούστου 2017 και ώρα 1:30 π.μ., το πλοίο BLUE STAR PATMOS το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο ΠΕΙΡΑΙΑ-ΣΥΡΟ-ΠΑΡΟ-ΝΑΞΟ-ΙΟ-ΘΗΡΑ-ΑΝΑΦΗ κατά την είσοδό του στο λιμένα της 'Ιου προσάραξε σε αβαθή. Κατά το χρόνο της πρόσκρουσης στο πλοίο επέβαιναν 205 επιβάτες και 87 άτομα πλήρωμα, οι οποίοι είναι όλοι καλά στην υγεία τους. Για προληπτικούς λόγους, το πλήρωμα του πλοίου προχώρησε σε εκκένωση του πλοίου και όλοι οι επιβάτες προωθούνται στο λιμάνι της Ίου με πλωτά μέσα».   πηγή
 
Top