Επτά  στους δέκα μαθητές που συμμετείχαν και ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους στο πρόγραμμα Διδακτικής Αλληλεγγύης της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά, κατέγραψαν  υψηλές επιδόσεις στις Πανελλαδικές εξετάσεις 2017.

Το 67% των μαθητών εισήχθη στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση με έξι στους δέκα να έχουν περάσει στην Αθήνα και στον Πειραιά,  ενώ προβιβάστηκαν όλοι οι μαθητές στις μικρότερες τάξεις του Λυκείου και του Γυμνασίου.

 Το Πρόγραμμα Διδακτικής Αλληλεγγύης λειτουργεί για τους μαθητές της πόλης μας, που φοιτούν στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και πληρούν τις προϋποθέσεις βάσει εισοδηματικών κριτηρίων, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα δωρεάν παρακολούθησης φροντιστηριακών μαθημάτων από εθελοντές καθηγητές.

Επίσης, παρέχεται η δυνατότητα παρακολούθησης ξενόγλωσσων μαθημάτων, για ενδιαφερόμενους δημότες και κατοίκους Πειραιά κάθε ηλικίας, που πληρούν τις προϋποθέσεις βάσει εισοδηματικών κριτηρίων. 

Πλήθος ειδικευμένων επαγγελματιών φροντίζει για τη συνεχή κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών των μαθητών σε συνεργασία με τις οικογένειες των παιδιών.

Σημειώνεται ότι οι εγγραφές στο Πρόγραμμα Διδακτικής Αλληλεγγύης για το σχολικό έτος 2017-2018 άρχισαν και πρόκειται να διαρκέσουν έως την Τετάρτη 6/9 για τους μαθητές του Λυκείου και την Τρίτη 12/9,  για τους μαθητές του Γυμνασίου και των Ξένων Γλωσσών.

Οι αιτήσεις μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά κατατίθενται στο Γραφείο Εθελοντισμού (Πλ. Κοραή 1).

 Για τα δικαιολογητικά μπορείτε να ενημερωθείτε στην ιστοσελίδα της ΚΟ.Δ.Ε.Π., www.kodep.gr  καθώς και στο Γραφείο Εθελοντισμού στα τηλέφωνα 21041300 46 & 21320226 60.
 
Top