Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά με ανάρτησή του στη σελίδα του στο Facebook κατήγγειλε πως ο ΕΦΚΑ δεν πληρώνει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του γιατί… δεν έχει μελάνι ή δεν υπάρχουν σαφείς οδηγίες!
Μάλιστα, στο Facebook ανέβασε και την επιστολή που έλαβε από τον ΕΦΚΑ ως απάντηση για την πορεία εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Δείτε το post

Μιλώντας μάλιστα το μεσημέρι της Τετάρτης (30.08.2017), ο Νίκος Πλατανητσιώτης τόνισε ότι ο ΕΦΚΑ χρωστά τους ιδιώτες γιατρούς 500 εκατ. ευρώ.
Όπως είπε, όταν στις 10 Αυγούστου ζήτησε να ενημερωθεί για το τί συμβαίνει με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των ταμείων, του απάντησαν ότι δεν έχουν υπαλλήλους να δουλέψουν γιατί τους… πήρε ο ΕΦΚΑ και δεν έχουν μηχανογραφικό σύστημα αφού και μελάνι να υπήρχε (που δεν υπάρχει) δεν υπάρχουν εκτυπωτές!

via


ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΦΚΑ:

Για «αναρμόδια υπάλληλο του Φορέα» που απάντησε σε έγγραφο του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά και ανακίνησε ζήτημα μη εξόφλησης ληξιπρόθεσμων υγείας σε ασφαλισμένους υγειονομικούς του πρώην ΤΣΑΥ – ΕΤΑΑ, χωρίς αυτό να υφίσταται, κάνει λόγο η διοίκηση του ΕΦΚΑ.

Με επίσημη ανακοίνωση, επισημαίνεται ότι από τον Οκτώβριο ξεκινάει η πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Τονίζεται ότι υπήρξαν δημοσιεύματα που «προκλήθηκαν με αφορμή την κοινοποίηση έγγραφης επιστολής που φέρει τα χαρακτηριστικά υπηρεσιακού εγγράφου του ΕΦΚΑ και έχει αποσταλεί από αναρμόδια υπάλληλο του φορέα, η οποία απαντά σε ερωτήματα που δεν της τέθηκαν καν και θίγει θέματα τα οποία δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Πραγματικότητα την οποία φαίνεται να παραποιεί για λόγους που δεν είναι γνωστοί στη Διοίκηση παρά μόνο η ίδια γνωρίζει και κάθε άλλο παρά σχέση έχουν με τα υπηρεσιακά δεδομένα του φορέα».

Η διοίκηση του ΕΦΚΑ επισημαίνει ότι «μια προσεκτική ανάγνωση της επιστολής που «κυκλοφορεί στα δημοσιεύματα» πείθει κάθε καλόπιστο αναγνώστη της, ότι το συγκεκριμένο «έγγραφο», το οποίο να σημειωθεί ότι δεν κοινοποιήθηκε ούτε στον προϊστάμενο της αρμόδιας Γενικής Διεύθυνσης και φυσικά ούτε στη Διοίκηση του ΕΦΚΑ, εξυπηρετεί άλλες σκοπιμότητες και όχι την αλήθεια. Η συντάκτης του αναγνωρίζει ότι είναι αναρμόδια, παρά ταύτα απαντά στο έγγραφο του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά για την ουσία της εκκαθάρισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών και – η ίδια και μόνο η ίδια – διαπιστώνει ότι δεν έχουν δοθεί συγκεκριμένες οδηγίες, δεν έχουν γίνει μηχανογραφικές εφαρμογές και δεν υπάρχουν αναλώσιμα…!! Ουδέν ανακριβέστερο αυτού».

Ο ΕΦΚΑ σημειώνει ότι «μηχανογραφικό πρόγραμμα έχει ήδη εγκατασταθεί ώστε να υπάρχει δυνατότητα εκκαθάρισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών, οι οποίες εκκρεμούν από το έτος 2012, όπως η ίδια διαπιστώνει στην επιστολή της, οδηγίες έχουν δοθεί από τον αρμόδιο Υποδιοικητή κ. Δημήτρη Τσακίρη που συντονίζει το έργο πληρωμής των ληξιπροθέσμων της υγείας και φυσικά δεν τίθεται θέμα έλλειψης αναλωσίμων».
 
Top