-Φωτιά μικρής έκτασης στην περιοχή της Κορινθίας

.
-Σε ύφεση η πυρκαγιά στην περιοχή Κούμπερι της Αχαΐας...


Σε πλήρη εξέλιξη παραμένει η πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή του Καλάμου. 


Το μεγάλο πρόβλημα εξακολουθεί να εντοπίζεται προς την...
πλευρά του Καπανδριτίου, όπου η φωτιά εδώ και λίγη ώρα κινείται με μεγάλη ταχύτητα με δυτική κατεύθυνση, μέσα σε μια χαράδρα.
Όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που έχουν ενισχυθεί, είναι σε πλήρη ανάπτυξη σε όλη την περίμετρο της πυρκαγιάς, και κυρίως στο μέτωπο του Καπανδριτίου, με στόχο να περιορίσουν την εξέλιξη της μέχρι τις πρωινές ώρες όποτε θα αρχίσουν να επιχειρούν και τα εναέρια μέσα. 

Την ίδια ώρα, ξέσπασε φωτιά μικρής έκτασης στην περιοχή της Κορινθίας. Η πυρκαγιά καίει πεύκα, αλλά δεν κινδυνεύουν κατοικίες.

Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα απόψε σε δασική έκταση στην περιοχή Κούμπερι, του δήμου Ερυμάνθου, στην Αχαΐα.

Στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν περίπου 20 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, καθώς και πεζοπόρο τμήμα, που προσπαθούν να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά και να προλάβουν τυχόν αναζωπυρώσεις.


Στην περιοχή βρέθηκε και ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο οποίος νωρίτερα βρισκόταν στη φωτιά στο Ανδρώνι Ηλείας και όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «ευτυχώς οι πυροσβέστες πρόλαβαν την φωτιά πριν κάψει το πευκοδάσος της περιοχής και επεκταθεί στο γειτονικό δάσος με έλατα»...
 
Top