Βρίσκονται στα συγκεκριμένα σημεία για να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένους σκοπούς και μάλλον αποδίδουν. Όσο παράξενες ή ιδιαίτερες κι αν δείχνουν, αυτές οι κατασκευές, υπάρχουν στην πραγματικότητα. 


#1 Ένα ειδικό κάλυμμα σε ένα στύλο λάμπας για να αποτραπούν οι άνθρωποι από το να κολλήσουν διαφημιστικά ή άλλα αυτοκόλλητα.#2 Αυτή η εφεύρεση ονομάζεται «Anti pee-pee». Αποτελείται από ένα τρίγωνο κομμάτι μετάλλου και όποιος προσπαθήσει να ανακουφιστεί σε αυτήν, θα καταλήξει να βρέξει τα πόδια του. 

 

#3 Το άνοιγμα αυτών των κάδων, είναι σκόπιμα μικρό για να αποθαρρύνει τους ανθρώπους να πετάξουν μεγάλα αντικείμενα. 

 

#4 Αυτές οι διακοσμητικές πυραμίδες, τοποθετήθηκαν μπροστά σε ένα κτίριο γραφείων στον Καναδά. Σκοπός είναι να αποτρέψουν τους περαστικούς να χασομερήσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα ή να καπνίσουν κάτω από το παράθυρο ενός ανθρώπου. 

 

#5 Αυτές οι πέτρες, προστέθηκαν στον χώρο κάτω και γύρω από τη γέφυρα στο Κάλγκαρι του Καναδά. Στόχος είναι να αποτραπούν οι άνθρωποι από το να κρεμαστούν ή να πηδήξουν από επάνω, διακινδυνεύοντας την ασφάλεια και την υγεία τους. 

 

#6 Αυτές οι διακοσμητικές προεξοχές, τοποθετήθηκαν στην άκρη των τοιχίων για να μην κάνουν σκέιτμπορντ οι έφηβοι.  

 

#7 Αυτό το αρχιτεκτονικό χαρακτηριστικό προστέθηκε σε μια πανεπιστημιούπολη στο Κέιμπριτζ του Ηνωμένου Βασιλείου, για να μην κάνουν σκέιτμπορντ οι νέοι. 

 

#8 Αυτό το παγκάκι στο Λονδίνο, έχει ραβδωτή επιφάνεια για να μην κοιμούνται οι άνθρωποι σε αυτό. Επίσης, δεν έχει σημεία όπου κάποιος μπορεί να κρύψει ναρκωτικά ή να τοποθετήσει σκουπίδια. 

 

 #9 Κανείς δεν θα χασομερήσει ξανά εκεί. Σίγουρα, δεν είναι άνετο να κάτσει κανείς σε αυτές τις πέτρες για μεγάλο χρονικό διάστημα. 

 

#10 Αυτά τα μισά παγκάκια στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, δεν επιτρέπουν στους ανθρώπους να σταθούν εκεί για πολύ.  
Top