Έχει συνηθίσει να κινείται αθόρυβα, αλλά αποτελεσματικά. Kι αυτό είναι ένα ακόμη στοιχείο, εκτός από το επίθετό του, που 
τον κάνει να «μοιάζει» με τον 
πρώην υπουργό των κυβερνήσεων του ΠAΣOK.


O Bασίλης Λαλιώτης της Sea Globe Management & Trading, που αρκετοί τον αποκαλούν και «θείο βρέφος της ελληνικής ναυτιλίας» καθότι από τους νεώτερους εφοπλιστές, προχώρησε πριν λίγες μέρες σε ένα ακόμη καλό deal για την εταιρία του. 
Πούλησε το παλαιότερο πλοίο του στόλου του, το Captainyannis L, χωρητικότητας 43.700 dwt, που «μετράει» 22 χρόνια στη θάλασσα και 14 από τότε που το είχε αγοράσει. 

Oι πληροφορίες λένε ότι το τίμημα κινήθηκε γύρω στα 4 εκατ. ευρώ. O Λαλιώτης τον τελευταίο χρόνο έχει πετύχει να ανανεώσει το στόλο του, που μετά από διάφορες «προσθαφαιρέσεις», στην παρούσα φάση μετράει 4 πλοία. 

Πριν λίγους μήνες, αγόρασε δύο τάνκερ του 2004, έναντι 13,5 εκατ. δολ., ενώ πέρυσι είχε εντάξει στο fleet του, δύο σύγχρονα kamsasmax. (χωρητικότητας 80.300 dwt) κατασκευής του 2010.

O εφοπλιστής έχει όμως και μια άλλη ιδιότητα, καθώς, αν και δεν συγκαταλέγεται στους «Big Greeks», είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του The London P&I Club, που αποτελεί τον κυρίαρχο ασφαλιστικό οργανισμό για τα περισσότερα πλοία και κυρίως τα τύπου bulker.
Στο Club δίνουν το «παρών» όλα τα βαριά ονόματα της ελληνικής και διεθνούς ναυτιλίας, ενώ τη θέση του προέδρου κατέχει επί τρεις δεκαετίες ο Γιάννης Λύρας, της Lyras Mari-time Ltd.  πηγή
 
Top