"Θέτω εαυτόν πάντα στη διάθεση του πρωθυπουργού", δήλωνε το πρωί ο υπουργός 
Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής με αφορμή τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου "Αγία Ζώνη 2" στη Σαλαμίνα, για να έρθει λίγο αργότερα σε διευκρινιστική του δήλωση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ να πει ότι "επρόκειτο για λογοπαίγνιο". 


"'Ηταν ένα λογοπαίγνιο. Είπα ότι κάθε μέρα είναι η παραίτησή μου στη διάθεση του πρωθυπουργού, διότι έχω όλα μου τα χρόνια αγωνιστεί γι αυτό το δικαίωμα του πρωθυπουργού: δηλαδή να έχει κάθε μέρα τις παραιτήσεις όλων των υπουργών στα χέρια του" τόνισε, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, σχετικά με πληροφορίες ότι έχει θέσει στη διάθεση του πρωθυπουργού την παραίτησή του. 

Νωρίτερα, μιλώντας στο ραδιόφωνο των "Παραπολιτικών 90,1", δήλωσε "θέτω εαυτόν πάντα στη διάθεση του πρωθυπουργού", ερωτηθείς για το εάν σκέφτηκε την παραίτηση μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου "Αγία Ζώνη 2" στη Σαλαμίνα. Παράλληλα εξέφρασε τη βεβαιότητά του πως σε 20-25 μέρες δεν θα υπάρχει καμία αρνητική εικόνα λέγοντας ότι "η κατάσταση δείχνει να εξομαλύνεται". Όπως είπε "ήδη σε σχέση με χθες, σήμερα υπάρχει διαφορά. 

Χωρίς υπερβολές, η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική".

 Ο ίδιος σημείωσε πως γίνεται μια γιγαντιαία προσπάθεια για την απορρύπανση και έχουν επιστρατευθεί τρεις ειδικές εταιρίες που ειδικεύονται σε τέτοια ζητήματα. Ανέφερε πως το δεξαμενόπλοιο "Αγία Ζώνη ΙΙ" ήταν ιδιοκτησίας του εφοπλιστή Κουντούρη. 

Αναφορικά με τη στεγανοποίηση του βυθισμένου πλοίου είπε πως έχει επιτευχθεί σε ποσοστό 99,9%. Τέλος, ερωτηθείς για τις καταγγελίες περί μη τήρησης των κανόνων ασφάλειας στο δεξαμενόπολοιο είπε πως "όλα ελέγχονται, η εντολή που έδωσα είναι πως τα πάντα ελέγχονται. Και σε μένα δημιουργεί κάποιες απορίες όλη η διαδικασία". 

Δεν υπάρχει "θέμα Κουρουμπλή" Το σενάριο ωστόσο περί παραίτησης του κ. Κουρουμπλή που πυροδοτήθηκε από τη σχετική αναφορά του, διαψεύδεται τόσο από το περιβάλλον του όσο και από πληροφορίες στην Κυβέρνηση. 

Βάσει των ίδιων πληροφοριών δεν τίθεται ζήτημα παραίτησης του υπουργού και ούτε υπάρχει "θέμα Κουρουμπλή" στην Κυβέρνηση. 

http://www.capital.gr/politiki/3239675/p-kouroumplis-den-paraitoumai-itan-ena-
 
Top