Εντατικές εργασίες επισκευών και συντήρησης σε αθλητικούς χώρους του Δήμου Πειραιά πραγματοποιήθηκαν από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, προκειμένου να είναι έτοιμοι για την έναρξη των νέων αθλητικών προγραμμάτων τον Σεπτέμβριο.

Στόχος των εκτεταμένων εργασιών είναι η αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών, η εξοικονόμηση πόρων και η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες.Συγκεκριμένα:  

Στο Δημοτικό κολυμβητήριο «Α. Γαρύφαλλος», εκτός από τον καθαρισμό της πισίνας και την ανακαίνιση των εσωτερικών χώρων, τοποθετήθηκε αυτόματο σύστημα στα ντους των αποδυτηρίων για εξοικονόμηση νερού, μειώνοντας τa  λειτουργικά έξοδα ύδρευσης κατά 50%. Επισκευάστηκαν οι ειδικές κουβέρτες που θερμαίνουν την πισίνα, εξοικονομώντας φυσικό αέριο κατά 30%. Επιπλέον αντικαταστάθηκαν και επισκευάστηκαν οι αντλίες ελέγχου και καθαρισμού της πισίνας στο κεντρικό λεβητοστάσιο.


Στο Κλειστό Γυμναστήριο «Π. Σαλπέας», επισκευάστηκε το παρκέ, τοποθετήθηκαν νέοι πάγκοι, βάφτηκαν οι χώροι του γυμναστηρίου, τοποθετήθηκε νέος τάπητας περιμετρικά του γηπέδου και επισκευάστηκαν οι τουαλέτες, τα αποδυτήρια και το λεβητοστάσιο.

Στο Κλειστό Γήπεδο Καμινίων, πραγματοποιήθηκαν εργασίες συντήρησης στο παρκέ στα αποδυτήρια και στις τουαλέτες, γενικός καθαρισμός, ενώ βάφτηκαν οι χώροι του γυμναστηρίου και πραγματοποιήθηκαν εργασίες μόνωσης στην οροφή του γηπέδου.

Στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πειραιά,  πραγματοποιήθηκε η συντήρηση της πισίνας. Υπενθυμίζεται ότι η πισίνα  λειτούργησε μετά από 16 χρόνια για παιδιά με ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες.

Στα 5 δημοτικά γυμναστήρια της πόλης, επισκευάστηκαν τα όργανα γυμναστικής και οι σιδεροκατασκευές, τοποθετήθηκαν για πρώτη φορά σε κάποια από αυτά μονάδες ψύξης και θέρμανσης, ενώ οι χώροι των γυμναστηρίων βάφτηκαν και εξοπλίστηκαν με  γραφεία και καινούριο αθλητικό υλικό.


Στα ανοιχτά δημοτικά γήπεδα ποδοσφαίρου, τένις και μπάσκετ στην πλαζ Βοτσαλάκια, πραγματοποιήθηκαν εργασίες συντήρησης και επισκευών.

Εργασίες συντήρησης και επισκευών πραγματοποιήθηκαν και στο γήπεδο ποδοσφαίρου του Αγίου Διονυσίου καθώς και σε όλες τις αθλητικές δημοτικές εγκαταστάσεις.

Αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση πραγματοποιήθηκε στους πολιτιστικούς χώρους του Δήμου Πειραιά, μετά τις εργασίες επισκευών συντήρησης και ανακαίνισης που υλοποίησε  ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, προκειμένου να είναι έτοιμοι να φιλοξενήσουν πολιτιστικές δράσεις.

Ειδικότερα:

Στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά πραγματοποιήθηκε επισκευή της σκηνής, των θεωρείων και των καθισμάτων, συντήρηση του κλιματισμού,  των ηλεκτρολογικών και μηχανολογικών εγκαταστάσεων, ενώ αγοράστηκε καινούρια κονσόλα φωτισμού.

Στο Βεάκειο Θέατρο υλοποιήθηκαν εργασίες συντήρησης της σκηνής, αγοράστηκε νέος τάπητας για τις ανάγκες των παραστάσεων, το θέατρο βάφτηκε και επισκευάστηκαν τα καμαρίνια και οι τουαλέτες.

Στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Κ. Κωσταράκος» αγοράστηκε σύστημα κλιματισμού και επισκευάστηκε το υπάρχον, ενώ τοποθετήθηκαν αυτόματες αντιπλημμυρικές αντλίες στο υπόγειο του Πολυχώρου, για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με τη συσσώρευση υδάτων στο υπόγειο.


Στο Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά πραγματοποιήθηκε επισκευή και συντήρηση του χώρου καθώς και γενικός καθαρισμός.
 
Top