Με στίχους του Σεφέρη έκλεισε την ομιλία του στην Πνύκα ο Μακρόν

Μίλησε ελληνικά στην έναρξη της ομιλίας του στην Πνύκα ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν αιφνιδιάζοντας τους παρευρισκόμενους.

Να θυμίσουμε ότι στις κοινές δηλώσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Μακρόν είχε υποστηρίξει ότι «οι Γάλλοι έχουν μεγαλώσει με ταινίες του Γαβρά και με βιβλία του Καστοριάδη», ενώ είχε επισημάνει πως τα ελληνικά έχουν επιλέγει ως δεύτερη γλώσσα στα γαλλικά σχολεία.

«Εδώ πριν από 2.500 χιλιάδες χρόνια στο λόφο της Πνύκας επινόησαν τη Δημοκρατία, για αυτό ευχαριστώ την κυβέρνηση και τις ελληνικές αρχές, αλλά ειδικότερα τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα», είπε σε άψογα ελληνικά ο Γάλλος πρόεδρος.

«Ευχαριστώ πολύ κ. Πρωθυπουργέ, βλέπω με αυτό τον τρόπο την αναγνώριση της βαθιάς φιλίας που ενώνει Γαλλία- Ελλάδα», συμπλήρωσε ο κ. Μακρόν και καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκόμενους.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ1:


Με στίχους του Σεφέρη έκλεισε την ομιλία του στην Πνύκα ο Μακρόν

Με στίχους του Έλληνα ποιητή, Γιώργου Σεφέρη από το ποίημα «Les anges sont blancs» (Οι άγγελοι είναι λευκοί) ολοκλήρωσε την ομιλία του στην Πνύκα ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

«"Κι όταν γυρεύεις το θαύμα πρέπει να σπείρεις το αίμα σου στις οχτώ γωνιές των ανέμων γιατί το θαύμα δεν είναι πουθενά παρά κυκλοφορεί μέσα στις φλέβες του ανθρώπου"», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μακρόν.

Δείτε το βίντεο από το 41.54:

 
Top