Τον Σάμιουελ Τζόνσον τιμά το σημερινό Google Doodle

«Δεν έχει σημασία πώς πεθαίνει κανείς, αλλά πώς ζει. Το γεγονός του θανάτου δεν έχει καμιά σπουδαιότητα, διαρκεί τόσο λίγο».

Τα λόγια αυτά ανήκουν στο Βρετανό συγγραφέα Σάμιουελ Τζόνσον (Samuel Johnson) ο οποίος έχει σήμερα την τιμητική του, αφού η Google του αφιερώνει το σημερινό της doodle, με αφορμή τη συμπλήρωση 308 χρόνων από τη γέννησή του.

Γεννήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου του 1709 στο Λίτσφιλντ της Αγγλίας και θεωρείται σημαντική φυσιογνωμία της ζωής και των γραμμάτων του 18ου αιώνα.
O Σάμιουελ Τζόνσον, αναφερόμενος συχνά ως Δρ. Τζόνσον, ήταν Άγγλος συγγραφέας με διαρκή συμβολή στην αγγλική λογοτεχνία ως ποιητής, δοκιμιογράφος, ηθικολόγος, κριτικός λογοτεχνίας, βιογράφος, συντάκτης και λεξικογράφος.
Ο Σάμιουελ Τζόνσον είναι ο συγγραφέας του έργου A Dictionary of the English Language (Ένα Λεξικό της Αγγλικής Γλώσσας) που δημοσιεύτηκε το 1755, ένα εγχείρημα που διήρκεσε περίπου 9 χρόνια να ολοκληρωθεί και λειτούργησε ως σημείο αναφοράς για την αγγλική γλώσσα για περισσότερο από ένα αιώνα.
Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, το λεξικό του ήταν κάτι πολύ παραπάνω από μια παράθεση λέξεων. Πρόσφερε μια πιο βαθιά κατανόηση της γλώσσας και της κουλτούρας του 18ου αιώνα.
«Υπάρχουν, σε κάθε εποχή, νέα λάθη που πρέπει να διορθωθούν, και νέες προκαταλήψεις οι οποίες πρέπει να καταπολεμηθούν», είναι ακόμη ένα από τα πιο γνωστά αποφθέγματα του διάσημου λεξικογράφου, το έργο του οποίου τιμά σήμερα η Goolge.

 
Top