1.500 άτομα συνοδεία, 800 κιλά φαγητό που φτάνει καθημερινά από το Ριάντ, ακόμη και χαλιά από τον τόπο του…

Χαλιά από τον τόπο σου… φαΐ επίσης… Η ιστορική επίσκεψη του Βασιλιά Σαλμάν Μπιν Αμπντουλαζίζ στη Ρωσία μπορεί να περιγραφεί από μια μόνο φράση: εξωφρενική χλιδή!

Ο Σαουδάραβας βασιλιάς έκλεισε δυο υπερπολυτελή ξενοδοχεία στη Ρωσία (το Four Seasons και το Ritz Carlton), μόνον για τον ίδιο και την αποστολή που τον συνοδεύει που – ούτε λίγο ούτε πολύ- αποτελείται από 1.500 άτομα! Μάλιστα, με απαίτηση του, σηκώθηκαν ακόμη και τα χαλιά από τα ξενοδοχεία που θα μείνει για να φέρει χαλιά από την πατρίδα του. Και εκτός από τα χαλιά «ξηλώθηκε» το προσωπικό των ξενοδοχείων και ήρθαν υπηρέτες του βασιλιά Σαλμάν από το Ριάντ.

Ο 81χρονος βασιλιάς θα μείνει για 4 μέρες στη Ρωσία. Φτάνοντας εκεί κατέβηκε από το αεροπλάνο του από μια χρυσή σκάλα. Ό,τι έλαμπε ήταν χρυσός, είχε όμως και τα τεχνικά του προβλήματα.

Κάθε μέρα που περνά στη Ρωσία ο Σαουδάραβας βασιλιάς, ένα αεροπλάνο θα πηγαινοέρχεται μεταξύ Μόσχας και Ριάντ για να μεταφέρει 800 κιλά φαγητό από την… πατρίδα (του). Ακόμη και καφές θα έρχεται από τη Σαουδική Αραβία.

Στην… εξτραβαγκάντζα του βασιλέως έρχεται να προστεθεί και η οργή κατοίκων των δυο λουξ ξενοδοχείων, οι οποίοι είδαν τις κρατήσεις τους να ακυρώνονται, ακόμη και να τους κάνουν έξωση όπως – όπως από τα ξενοδοχεία, για να καλυφθούν οι στεγαστικές ανάγκες της συνοδείας και του ίδιου του βασιλιά Σαλμάν, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Bloomberg.

Οι εκπρόσωποι των Four Seasons και Ritz Carlton, πάντως, δεν σχολίασαν τις πληροφορίες περί εξώσεων.

Ο λογαριασμός για την πληρωμή των δυο ξενοδοχείων ανέρχεται σε 3 εκατομμύρια δολάρια. Και να σημειωθεί ότι στο ποσό αυτό δεν περιλαμβάνονται τα έξοδα που έκαναν και θα κάνουν όσοι συνοδεύουν το βασιλιά.
 
Top