Στις 26 Οκτωβρίου αναμένεται να πέσει περισσότερο φως σε μια δολοφονία που σόκαρε τον κόσμο και προκάλεσε διάφορες θεωρίες συνωμοσίας


Την πρόθεσή του να δώσει στην δημοσιότητα απόρρητα έγγραφα για τη δολοφονία του προέδρου Τζον Κένεντι ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.«Με την επιφύλαξη της λήψης νέων πληροφοριών, θα επιτρέψω, ως Αμερικανός πρόεδρος, το άνοιγμα του εδώ και πολλά χρόνια κλειστού και διαβαθμισμένου ΦΑΚΕΛΟΥ JFK» έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου πριν από λίγες μέρες έγινε γνωστό άλλωστε ότι «εργάζονται ώστε να διασφαλίσουν το μέγιστο αριθμό δεδομένων που μπορούν να δοθούν στη δημοσιότητα» μέχρι την προθεσμία της άλλης εβδομάδας. Ειδικότερα μέχρι τις 26 Οκτωβρίου οπότε και ήταν ήδη προγραμματισμένο να κάνει τις σχετικές αποκαλύψεις το Εθνικό Αρχείο. Όμως υπήρχαν αναφορές πως ο πρόεδρος Τραμπ δεν θα το δεχόταν, ενώ και με το σημερινό μήνυμα αφήνει ανοιχτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Η δολοφονία του Κένεντι το 1963 σόκαρε τον κόσμο και προκάλεσε μια σειρά θεωριών συνωμοσίας, με πολλούς να πιστεύουν πως υπήρχε και δεύτερος ένοπλος.

Φωτογραφία: AP Photo
 
Top