Μπορεί η γέφυρα Pont des Arts στο Παρίσι να απαλλάχθηκε από τα «λουκέτα αγάπης», αλλά οι τουρίστες βρήκαν έναν νέο τρόπο για να αφήσουν το σημάδι τους στη γέφυρα πάνω από τον Σηκουάνα.

Η Pont des Arts καθαρίστηκε από τα «λουκέτα αγάπης» που κρεμούσαν οι τουρίστες το 2015, όταν ο Δήμος αποφάσισε να αντικαταστήσει τα κιγκλιδώματα με διαφανή πλέξιγκλας.Φαίνεται όμως πως οι τουρίστες είναι τόσο απελπισμένοι να αφήσουν ένα σημάδι της αγάπης τους στη γέφυρα, που αντικατέστησαν τα λουκέτα με... στυλό.


Οι πρόσφατες φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στη σελίδα του Facebook της ομάδας «No Love Locks», δείχνει πώς τα ζευγάρια αφήνουν μηνύματα και καρδιές στο πλέξιγκλας.

Οι φωτογραφίες, στις οποίες μάλιστα περιλαμβάνεται και μία με ένα ζευγάρι in action, πυροδότησαν τον θυμό αρκετών που σχολίασαν τους τουρίστες ως «βανδάλους».


«Θα το έκαναν αυτό στην πατρίδα τους; Γιατί πιστεύουν ότι είναι εντάξει αυτό που κάνουν; Μόνο και μόνο επειδή είναι μακριά από το σπίτι τους; Θα πρέπει να πληρώσουν πρόστιμο» έγραψε ένας θυμωμένος σχολιαστής ενώ κάποιος άλλο ανέφερε: «Πραγματικά δεν μπορώ να πιστέψω την επαίσχυντη συμπεριφορά κάποιων ανθρώπων... φύγετε και κάντε κακό στην δική σας πόλη».


Άλλοι πάλι κατηγόρησαν την αστυνομία και την δήμαρχο του Παρισιού, Άννα Χίνταλκο.

«Τι συμβαίνει με την αστυνομία; Δεν μπορούν να βάλουν έναν αξιωματικό να περιπολεί την όμορφη γέφυρα και να το αποτρέπει αυτό;» είπε ένας. «Η δήμαρχος Χίνταλγκο εξακολουθεί να είναι απασχολημένη ώστε να φροντίσει πραγματικά την πόλη της;» πρόσθεσε κάποιος άλλος.
 
Top