Γραφείο διαχείρισης αξιώσεων στον Πειραιά πρόκειται να δημιουργήσει το Διεθνές Ταμείο Αποζημίωσης Ζημιών Ρύπανσης από Πετρέλαιο (IOPC Funds) για να υποδέχεται και να εκτιμά αιτήσεις αποζημιώσεων που καταθέτουν όσοι έχουν υποστεί ζημιές από τη ρύπανση που προκάλεσε η διαρροή πετρελαίου από το δεξαμενόπλοιο «Αγία Ζώνη ΙΙ».

Η απόφαση αυτή ελήφθη κατά τη διάρκεια της επίσκεψης και των επαφών που είχε ο διευθυντής του IOPC Funds κ. Jose Maura την προηγούμενη εβδομάδα στην Ελλάδα (2-3 Οκτωβρίου 2017).

«Η αποζημίωση των πληγέντων είναι η πρώτη προτεραιότητα του IOPC Funds και για τονσκοπό αυτό έχουμε δρομολογήσει ήδη τις διαδικασίες προκειμένου να λειτουργήσουμε ένα γραφείο διαχείρισης αξιώσεων στην Ελλάδα και να δεχθούμε αιτήσεις από όλα τα θύματα της καταστροφής, συμπεριλαμβανομένων ιδιωτών, αλιέων, επιχειρήσεων, αλλά και αρχών της χώρας», ανέφερε ο κ. Maura. Το γραφείο θα λειτουργήσει μέχρι να κατατεθούν, να εκτιμηθούν και να καταβληθούν αποζημιώσεις σε όσες αξιώσεις κριθούν έγκυρες. Περαιτέρω λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες.
 
Top