Μετά τις Jolie-Paltrow και η Lea Seydoux θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από τον Harvey Weinstein

Καθημερινά διάσημες ηθοποιοί και μοντέλα του παγκοσμίου στερεώματος περιγράφουν πως ο παραγωγός Harvey Weinstein, συνιδρυτής της Miramax και πρώην - πλέον - της Weinstein Company, 
χρησιμοποιώντας τη δύναμη και την επιρροή του στον κόσμο του θεάματος επιχείρησε να τις ρίξει στο κρεβάτι του. Μόλις την Τρίτη νέες αποκαλύψεις από τις Gwyneth Paltrow και Angelina Jolie είδαν το φως της δημοσιότητας, επιβαρύνοντας επιπλέον την δεινή θέση στην οποία έχει βρεθεί.

Μετά την δημοσιοποίηση της έρευνας εναντίον του 65χρονου παραγωγού, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση και βιασμό, χειραγώγηση και εκφοβισμό, ολοένα και περισσότερες γυναίκες βρίσκουν το θάρρος να διηγηθούν όσα βίωσαν δίπλα στον Harvey Weinstein με αντάλλαγμα έναν ρόλο ή την προώθησή τους στον χώρο του θεάματος.

Με επιστολή της στον βρετανικό Guardian, η Γαλλίδα ηθοποιός Lea Seydoux, περιγράφει την δική της εμπειρία, τονίζοντας πως «γνωρίζει άντρες σαν τον Weinstein συνέχεια στη δουλειά της». 
«Την πρώτη φορά που συνάντησα τον Harvey Weinstein, δεν χρειάστηκα πολύ χρόνο για να καταλάβω τι άνθρωπος είναι. Ήμασταν σε μια επίδειξη μόδας. Ήταν γοητευτικός, αστείος, έξυπνος - αλλά πολύ κυριαρχικός. Ήθελε να τον συναντήσω για ποτό και επέμενε ότι έπρεπε να κλείσουμε ραντεβού το ίδιο βράδυ. Δεν επρόκειτο για δουλειά. Είχε άλλες προθέσεις και μπορούσα να το δω αυτό καθαρά. 

Συναντηθήκαμε στο λόμπι του ξενοδοχείου του και παρούσα ήταν η βοηθός του, μια νέα γυναίκα. Όλο το βράδυ με φλέρταρε και με κοιτούσε επίμονα σαν ένα κομμάτι κρέας. Έκανε πως με σκέφτεται για κάποιο ρόλο, αλλά ήξερα ότι αυτά ήταν μαλ... Το ήξερα γιατί μπορούσα να το δω στα μάτια του. Είχε ένα λάγνο ύφος. Χρησιμοποιούσε την δύναμή του για να κάνει σεξ. 

Με προσκάλεσε στο δωμάτιό του για ένα ποτό. Πήγαμε πάνω μαζί. Ήταν πολύ δύσκολο να πω όχι, γιατί ήταν τόσο ισχυρός. Όλα τα κορίτσια τον φοβούνται. Σύντομα η βοηθός του έφυγε και μείναμε οι δυο μας. Τότε άρχισε να χάνει τον έλεγχο. 

Μιλούσαμε στον καναπέ, όταν ξαφνικά όρμηξε πάνω μου και προσπάθησε να με φιλήσει. Χρειάστηκε να υπερασπιστώ τον εαυτό μου. Είναι μεγαλόσωμος και χοντρός, οπότε έπρεπε να είμαι δυνατή για να του αντισταθώ. Έφυγα από το δωμάτιό του εντελώς αηδιασμένη. Δεν τον φοβήθηκα όμως. Γιατί ήξερα τι είδους άντρας ήταν όλο το διάστημα», διηγείται η διάσημη ηθοποιός.Η  Lea Seydoux αναφέρει ακόμα πως έκτοτε συναντήθηκε πολλές φορές με τον εν λόγω παραγωγό. Κάποια φορά, λέει, δεν έβρισκε τραπέζι σε ένα εστιατόριο και άρχισε τα «ξέρεις ποιος είμαι εγώ». Σε πολλές περιπτώσεις τον είχε ακούσει να περηφανεύεται για τις διάσημες ηθοποιούς που έχουν κάνει σεξ μαζί του, ενώ πολλές φορές επίσης προσπάθησε να κάνει την ίδια να αισθανθεί άσχημα λέγοντάς της ατάκες όπως «θα ήσουν καλύτερη αν αδυνάτιζες»! 

«Όλοι ήξεραν τι έκανε ο Harvey και κανείς δεν έκανε τίποτα. Ένα βράδυ τον είδα στα βραβεία Bafta στο Λονδίνο, την έπεφτε σε μια νέα γυναίκα. Μια άλλη φορά στο Met Life χορό, τον είδα να προσπαθεί να πείσει μια άλλη νέα γυναίκα να κοιμηθεί μαζί του. Όλοι μπορούσαν να δουν τι έκανε».

 
Top