Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο συμμετέχει ως Χορηγός στο 19ο Συνέδριο InfoCom World με τίτλο «Fiber to the people: The Gigabit Era!», το οποίο πραγματοποιείται στις 25 Οκτωβρίου στο Divani Caravel.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, η Σχολή Πληροφορικής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου διοργανώνει Workshop με τίτλο  «General Data Protection Regulation (GDPR): myths and challenges», με εισηγήτρια τη Δρ. Ευαγγελία Βαγενά, ΔΝ, DEA, Δικηγόρο και Καθηγήτρια του Τμήματος Πληροφορικής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου [15:00-16:00, αίθουσα «ΈΔΕΣΣΑ», είσοδος ελεύθερη, δηλώσεις συμμετοχής εδώ]. Εφτά μήνες πριν την έναρξη ισχύος του νέου Γενικού Κανονισμού για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (GDPR) η συζήτηση για τις προκλήσεις και τους μύθους σχετικά με τη συμμόρφωση με τις διατάξεις του παραμένει ανοιχτή. Τί ακριβώς προβλέπει; Ποιους αφορά τελικά; Πώς μπορεί να συμμορφωθεί με τις νέες απαιτήσεις κάθε εμπλεκόμενο φυσικό ή νομικό πρόσωπο; Ποιες οι δυνατότητες πιστοποίησης; Ποιες οι συνέπειες από τη μη συμμόρφωση; Ποιοι οι μύθοι και ποιες οι πραγματικές προκλήσεις; Πόσο έτοιμες είναι οι ελληνικές εταιρείες να ανταπεξέλθουν στις νέες απαιτήσεις; Ποιες αλλαγές επίκεινται στο νομοθετικό πλαίσιο; Τα ερωτήματα αυτά και όσα άλλα τεθούν θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στο πλαίσιο του workshop.

Θυμίζουμε ότι η Σχολή Πληροφορικής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου προσφέρει εξειδικευμένα, καινοτόμα μεταπτυχιακά προγράμματα στην Ασφάλεια Πληροφοριών και την Ηλεκτρονική Εγκληματολογία, στην Τεχνολογία Πληροφοριών και στη Μηχανική Λογισμικού.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.mitropolitiko.edu.gr
 
Top