«Mπορεί με βεβαιότητα να ειπωθεί ότι νικήτρια είναι η κ. Γεννηματά» δηλώνει ο καθηγητής Ν. Αλιβιζάτος. Με 
ενσωματωμένο το 88% των ψηφισάντων, η Φώφη Γεννηματά παίρνει 57,13% και ο Ν. Ανδρουλάκης 42,87%. Μόνο στην Κρήτη και σε ποσοστό 95,65 των καταμετρημένων ψήφων, ο κ. Ανδρουλάκης προηγείται με ποσοστό 54,65 και η κ. Γεννηματά ακολουθεί με 45,35.

Περί τους 160.000 πολίτες συμμετείχαν στο δεύτερο γύρο της διαδικασίας με υποψήφιους την Φώφη Γεννηματά και Νίκο Ανδρουλάκη. 
Οι κάλπες παρέμειναν ανοιχτές από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και η ψηφοφορία διεξήχθη ομαλά.Οι πρώτες δηλώσεις της Φώφης Γεννηματάς μετά τη νίκη της:

«Και αυτή την στιγμή της χαράς η σκέψη μου είναι στις οικογένειες των θυμάτων και σε όλους τους ανθρώπους που δοκιμάζονται σκληρά στην Δυτική Αττική. Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου τους χιλιάδες προοδευτικούς πολίτες, που για δεύτερη φορά έδωσαν βροντερό παρόν στις κάλπες. Έδωσαν έτσι τεράστια ώθηση στον νέο, ενιαίο φορέα, για μια μεγάλη παράταξη ΝΙΚΗΣ τώρα» τόνισε η Φώφη Γεννημάτα και πρόσθεσε: «Έχω πλήρη επίγνωση των ευθυνών που συνεπάγεται η ΚΑΘΑΡΗ ΕΝΤΟΛΗ που μας έδωσαν οι πολίτες. Από αύριο ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα δουλέψουμε για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους. Η μεγάλη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη είναι εδώ. Συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία, στα κόμματα και τις κινήσεις που συνέβαλαν στο εγχείρημα, στους συνυποψήφιούς μου, στους χιλιάδες εθελοντές και στον κ. Αλιβιζάτο και την Επιτροπή».Οι δηλώσεις του Νίκου Ανδρουλάκη:

Από την πλευρά του ο Νίκος Ανδρουλάκης ευχαρίστησε τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που προσήλθαν στις κάλπες και τόνισε: «Η παράταξη είναι εδώ απέναντι στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Συγχαρητήρια στη Φώφη Γεννηματά».Λίγο μετά τις 23:00 η Φώφη Γεννηματά μετέβη στα γραφεία της επιτροπής Αλιβιζάτου. Εκεί την υποδέχτηκαν ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο κ. Αλιβιζάτος.

Ο κ. Αλιβιζάτος ο οποίος τη συνεχάρη από κοντά της είπε χαρακτηριστικά: «Για μένα αυτή είναι η κρισιμότερη στιγμή. Να προχωρήσουμε όλοι μαζί» ενώ η κα Γεννηματά του απάντησε: «Ένα είναι σίγουρο. Θα προχωρήσουμε μαζί».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ανεξάρτητης Επιτροπής Διαδικασιών & Δεοντολογίας, καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο η συμμετοχή έφθασε το 74% του πρώτου γύρου (που διεξήχθη την προηγούμενη Κυριακή) παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και τα δραματικά γεγονότα της δυτικής Αττικής. 

Ο κ. Αλιβιζάτος συνέκρινε μάλιστα την πτώση κατά 26% της συμμετοχής στο 2ο γύρο για τον νέο φορέα, με τις αντίστοιχες εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, που -όπως είπε- είχαν πτώση συμμετοχής στο 2ο γύρο κατά 29%. Γεννηματά: «Πήρα καθαρή εντολή - Πάμε όλοι μαζί»

Στον 1ο γύρο η συμμετοχή των εκλογών που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Κυριακή έφτασε στους 210.000.

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι δύο μονομάχοι, Φώφη Γεννηματά και Νικος Ανδρουλάκης στον πρώτο γύρο πήραν από κοινού 138.066 ψήφους, με την κ. Γεννηματά να περνά τις 86.000και το κ. Ανδρουλάκη τις 51.000.

Το γεγονός ότι η συμμετοχή θα κυμαινόταν ψηλά είχε διαφανεί από το πρωί, αφού στις 10.30 είχαν ήδη ψηφίσει 30.000 πολίτες.

Αξίζει να αναφερθεί, πως στατιστικά η ροή ψηφοφόρων ήταν περίπου 220 άτομα ανά λεπτό, με την συμμετοχή να αυξάνεται τις μεσημεριανές ώρες όταν σταμάτησε η βροχόπτωση, κάτι που ανησυχούσε ιδιαιτέρως τα επιτελεία των υποψηφίων αρχηγών.

Συγχαρητήριο sms στην Φώφη Γεννηματά και στον Νίκο Ανδρουλάκη για τη μεγάλη συμμετοχή έστειλε ο Γ. Καμίνης. Σ΄αυτό σύμφωνα με πληροφορίες έγραφε: «Συνεχίζουμε όλοι μαζί την επόμενη μέρα».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνεχάρη μέσω Twitter τη Φώφη Γεννημάτα για την εκλογή της. Δείτε το tweet του:

Συγχαρητήρια δήλωση έκανε και ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών και πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου:

«Οι προοδευτικοί πολίτες κινητοποιήθηκαν και αυτήν την Κυριακή, για δεύτερη φορά. Με τη συμμετοχή τους και την ψήφο τους, έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της πολιτικής. Μια απάντηση σε όσους συστηματικά τα τελευταία χρόνια, υπηρετώντας ακροδεξιές αντιλήψεις, επιδιώκουν να απαξιώσουν τη συνεισφορά της Παράταξής μας στην πορεία της χώρας.

Η μήτρα της Παράταξης, είναι αυτή η συμμετοχή των πολιτών, εντολή και παρακαταθήκη για όλους μας, με πρώτη τη Φώφη Γεννηματά. Ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πολλά και με αυτόν το σκοπό δημιουργήθηκε η Δημοκρατική Συμπαράταξη. Θα προχωρήσουμε συντεταγμένα στα επόμενα βήματα ώστε να φέρουμε στη χώρα τις μεγάλες αλλαγές που οφείλουμε απέναντι στους Έλληνες και τη χώρα.

Θερμά συγχαρητήρια σε όσους έφεραν το οργανωτικό βάρος της προσπάθειας, σε όλους τους υποψήφιους του πρώτου γύρου, τον Νίκο Ανδρουλάκη και την αδιαμφισβήτητη νικήτρια Φώφη Γεννηματά.

Καλή μας δουλειά!»


Μέσω Twitter συνεχάρη τη Φώφη Γεννηματά και ο Γιάννης Μανιάτης«Αξίζουν συγχαρητήρια στη Φώφη Γεννηματά για τη νίκη της» έγραψε στο Twitter ο Γιάννης ΡαγκούσηςΤην Φώφη Γεννηματά συνεχάρη με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος 

«Συγχαρητήρια στη Φώφη Γεννηματά για την εκλογή της στη θέση της επικεφαλής του νέου ενιαίου φορέα της κεντροαριστεράς μέσα από ανοιχτές μαζικές διαδικασίες. Η συμμετοχή των πολιτών και σήμερα είναι μία πολύ θετική εξέλιξη. Είναι ευθύνη όλων μας να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των πολιτών και οι διεργασίες να οδηγήσουν σε έναν ισχυρό ενιαίο σοσιαλδημοκρατικό φορέα με στόχο την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών στην χώρα. Η προσπάθεια που ξεκινήσαμε μαζί συνεχίζεται».    πηγή
 
Top