Σε κλίμα κατάνυξης υποδέχθηκε η Ενορία του Αγίου Νικολάου Πειραιώς την πρωτότυπη Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Χρυσολεόντισσα από την φερώνυμη Ιερά Μονή της Αίγινας, η οποία εξέρχεται δια πρώτη φορά ως και το Ιερό Λείψανο του Αγίου Νεκταρίου.


Οπως αναφέρει ανακοίνωση εκ του Ιερού Ναού: «Η υποδοχή πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού όπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ μαζί με το ιερό κλήρο και τον πιστό λαό απέδωσαν τις δέουσες τιμές.

Τελέσθηκε πανηγυρική δοξολογία επί τη αφίξει του Ιερού Λειψάνου και της Θαυματουργού Ιεράς Εικόνος στο Ναό από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κατά την διάρκεια της οποίας ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτην Ύδρας κ.κ. Εφραίμ, την καθηγουμένη μοναχή Ευπραξία για την ευλογία της εξόδου της Ιερά εικόνας καθώς και τους Συνοδούς των Ιερών Θησαυρισμάτων αρχιμ. Αμφιλόχιο Γελαδάκη και αρχιμ. Σάββα Ζέρβα δια τον κόπο τους.


Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου θα ιερουργίσει στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ ο οποίος και θα τελέσει την εις διάκονο χειροτονία του υιού του π. Προδρόμου εφημερίου του Ναού κ. Χαράλαμπον Κολτουκτσόγλου.
Την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου θα τελεσθεί Ιερά αγρυπνία με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Νεκταρίου ώρα ενάρξεως 8:00μ.μ έως 01:00π.μ..
Η Ιερά Εικόνα και το ιερό λείψανο του Αγίου θα παραμείνουν στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου μέχρι τις 23 Νοεμβρίου καθημερινά τελείται στον Ναό Θεία Λειτουργία, Ιερά Παράκληση στις 12:00 το μεσημέρι και στις 5 το απόγευμα Εσπερινός και Ιερά Παράκληση».
        
 
Top