Δεν χρειάζεται να περιμένεις τη νέα χρονιά για να μετατραπείς σε μία καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου...

Φτάνοντας προς το τέλος του χρόνου δεν μπορούμε παρά να κάνουμε έναν γρήγορο απολογισμό. Πετύχαμε τους στόχους μας; Πραγματοποιήσαμε έστω κι ένα από τα όνειρά μας; Γίναμε καλύτεροι; 

Δεν χρειάζεται να περιμένεις τη νέα χρονιά για να μετατραπείς σε μία καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. Αρκεί να κάνεις την αρχή από τώρα με μικρές αλλαγές που θα σε βοηθήσουν να γίνεις ένας καλύτερος άνθρωπος το 2018.

Βοήθησε τους γύρω σου
Πρόσφερε τη βοήθειά σου σε κάποιον που τη χρειάζεται. Αν δεις κάποιον που έχει μία δύσκολη μέρα, χρειάζεται κάτι ή φαίνεται αναστατωμένος, βοήθησέ τον. Ακόμα κι αν αυτό που μπορείς να προσφέρεις είναι ένα χαμόγελο, μία αγκαλιά ή ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη, δείχνοντας στους άλλους ότι είσαι εκεί, νιώθουν ότι τα συναισθήματά τους έχουν αξία.

Ζήτα συγνώμη

Αν υπάρχει κάποιος που οφείλεις μία συγνώμη, μην χάνεις χρόνο. Όταν απολογείσαι σε κάποιον, νιώθεις κι εσύ τις θεραπευτικές ιδιότητες της συγχώρεσης ή ακόμα και της ελευθερίας των συναισθημάτων σου. Μπορείς να ζητήσεις συγνώμη σε κάποιον είτε αντιμετωπίζοντάς τον πρόσωπο με πρόσωπο, είτε μέσα από ένα γράμμα. Το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο ωφέλιμο για σένα.

Διώξε τη ζήλια

​Μάθε να γιορτάζεις την επιτυχία και τη χαρά των γύρω σου και όχι να ζηλεύεις κάποιον για κάτι που εσύ δεν έχεις. Μία γυναίκα συχνά εκτίθεται σε κοινωνικά στερεότυπα, γι' αυτό και είναι σημαντικό να αγκαλιάζεις τον εαυτό σου όπως είναι αλλά και τους ανθρώπους γύρω σου.

Αγάπησε τον εαυτό σου
Το πιο δύσκολο αλλά σημαντικό βήμα για να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου είναι να τον αγαπήσεις. Αυτό προϋποθέτει να αφιερώνεις καθημερινά χρόνο σε σένα, να ακούς τις ανάγκες σου και να φροντίζεις τον εαυτό σου. Είτε πρόκειται για πρωινό διαλογισμό είτε για έναν περίπατο, όσο περισσότερο ασχολείσαι με σένα τόσο πιο χαρούμενη θα είσαι. Και αυτό θα σε μετατρέψει σε έναν καλύτερο άνθρωπο.        Πηγή
 
Top