Δρ Σέρτζιο Καναβέρο-Έτοιμος να μεταμοσχεύσει ζωντανό ανθρώπινο κεφάλι σε πτώμα. Ανατριχιάζεις....

Ο δρ Σέρτζιο Καναβέρο ανακοίνωσε ότι μεταμόσχευσε με επιτυχία κεφάλι σε πτώμα
Μια ανάσα από τη μεταμόσχευση ανθρώπινου κεφαλιού στο σώμα 

ζωντανού δότη υποστηρίζει ότι βρίσκεται ο αμφιλεγόμενος καθηγητής Σέρτζιο Καναβέρο, καθώς ανακοίνωσε ότι μεταμόσχευσε με επιτυχία κεφάλι ανθρώπου σε ανθρώπινο πτώμα, δημιουργώντας ένα είδος που μοιάζει με το τέρας του Φρανκενστάιν.

Ο Ιταλός νευροχειρουργός, που πραγματοποιεί τα πειράματά του στην Κίνα, έκανε την ανακοίνωση σε συνέδριο στη Βιένη, σύμφωνα με την «Telegraph».

Υποστήριξε ότι κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης, που διήρκεσε 18 ώρες, η ομάδα του συνέδεσε με επιτυχία τη σπονδυλική στήλη, τα νεύρα και τα αιμοφόρα αγγεία του ανθρώπινου κεφαλιού με τα αντίστοιχα του ανθρώπινου πτώματος. Αυτό, σύμφωνα με τον Καναβέρο, σημαίνει ότι ο νέος οργανισμός που προκύπτει από την επέμβαση θα μπορούσε να λειτουργήσει χωρίς προβλήματα, αν επρόκειτο για ζωντανό μόσχευμα και δότη.

«Ολοι έλεγαν ότι ήταν αδύνατο, αλλά η εγχείρηση ήταν επιτυχής» δήλωσε ο Καναβέρο, προσθέτοντας ότι «θα γίνει άμεσα» η μεταμόσχευση ανθρώπινου κεφαλιού στο σώμα ζωντανού δότη. 

Ηδη ο χειρουργός, που έχει προκαλέσει αντιδράσεις με τα πειράματά του, έχει βρει δότη κεφαλιού στο πρόσωπο του Ρώσου Βαλερί Σπιριντίνοφ, το κεφάλι του οποίου θα αποκοπεί από το σώμα του και θα καταψυχθεί μέχρι την εγχείρηση. Πέρυσι ο Καναβέρο είχε ανακοινώσει ότι κατάφερε να μεταμοσχεύσει ανθρώπινο κεφάλι στο σώμα μαϊμούς.
Αποτέλεσμα εικόνας για Βαλερί Σπιριντόνοφ


Το κόστος της 36ωρης εγχείρησης, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε μία από τις πιο προηγμένες χειρουργικές αίθουσες του κόσμου, έχει εκτιμηθεί στα 7,5 εκατομμύρια λίρες.
Το νέο σώμα θα προέλθει από έναν δότη μοσχεύματος που είναι εγκεφαλικά νεκρός, αλλά κατά τα άλλα υγιής. Και στους δύο το κεφάλι θα αποκοπεί από τον νωτιαίο μυελό, την ίδια στιγμή, χρησιμοποιώντας μια εξαιρετικά κοφτερή λεπίδα για ένα καθαρό κόψιμο.
Στη συνέχεια, το κεφάλι του ασθενούς θα τοποθετηθεί στο σώμα του δότη και θα "κολληθεί" με κάτι που αποκαλεί ο Καναβέρο "μαγικό συστατικό", μία ουσία που μοιάζει με κόλλα και ονομάζεται πολυαιθυλενογλυκόλη, για να ενωθούν οι δύο άκρες του νωτιαίου μυελού.
Οι μύες και οι αρτηρίες θα ραφτούν, προτού ο ασθενής τεθεί σε κώμα για τέσσερις εβδομάδες προκειμένου να μην κουνιέται καθόλου, ώστε το κεφάλι και το σώμα να ενωθούν αποτελεσματικά.Όταν ξυπνήσει ο ασθενής θα πρέπει να είναι σε θέση να κινηθεί, να νιώσει το πρόσωπό του και ακόμη και να μπορεί να μιλήσει με την ίδια φωνή, ενώ ισχυρά ανοσοκατασταλτικά φάρμακα θα βοηθήσουν ώστε να μην απορριφθεί το νέο μόσχευμα....

 Daily Mail-espresso.gr
 
Top