Η εκτόξευση ναρκωτικών πάνω από το τείχος των αμερικανο-μεξικανικών συνόρων δεν είναι βέβαια νέα ιστορία, καθώς έχουν
ήδη βρεθεί τα πάντα, από γιγαντιαίο καταπέλτη μέχρι και ό,τι αυτοσχέδιο εκτοξευτήρα βάλει ο νους.

Την περασμένη βδομάδα όμως οι μεξικανικές αρχές έβαλαν στο χέρι τους κάτι εντελώς αναπάντεχο. Ένα τεράστιο μπαζούκας που εκτόξευε «βλήματα» μαριχουάνας στην Αριζόνα των ΗΠΑ!


Προβολή εικόνας στο Twitter


Όπως μεταδίδει η εφημερίδα «Arizona Daily Star» και σύμφωνα με τη μεξικανική αστυνομία, ο αυτοσχέδιος φορητός εκτοξευτής πυραύλων βρέθηκε μέσα σε βανάκι, πλάι σε μαριχουάνα 816 κιλών, αλλά και 2.000 σφαίρες.

Οι μεξικανικές αρχές μας είπαν πως η μέθοδος είναι γνωστή: προσαρμόζουν το μπαζούκας πάνω στην οροφή του αυτοκινήτου και εκτοξεύουν τα ναρκο-βλήματα πάνω από τα σύνορα, τα οποία φτάνουν μάλιστα στα περίχωρα του Douglas της Αριζόνα. Το μπαζούκας βρέθηκε εξάλλου ακριβώς απέναντι, στη μεξικανική πόλη Agua Prieta.


Η αστυνομία της Αριζόνα είχε βρει πρόσφατα ένα πακέτο μαριχουάνας 45 κιλών στο Douglas και δεν ήξερε από πού είχε προέλθει. Τώρα ξέρει! Όσο για τους Μεξικάνους, δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκουν κάτι τέτοιο. Ένα αντίστοιχο ναρκο-κανόνι είχε κατασχεθεί στην ίδια πόλη (Agua Prieta) και πέρυσι, το οποίο είχε καταγράψει τότε σε βίντεο το «ABC News»…πηγή
 
Top