Στο νέο λιμάνι Μυκόνου μεταφέρθηκαν, με αλιευτικό σκάφος, οι 12 αλλοδαποί ναυτικοί του φορτηγού πλοίου 
«LITTLE SEYMA», με σημαία Παναμά, που χθες βράδυ προσάραξε στη βραχονησίδα Τραγονήσι κοντά στη Μύκονο, υπό κακές καιρικές συνθήκες.
Στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών κατάφεραν να περισυλλέξουν το πλήρωμα -εννέα Ουκρανούς και τρεις υπηκόους Αζερμπαϊτζάν} από τη νησίδα, που είχε καταφύγει με σωστικό σκάφος του πλοίου.


Βίντεο που παρουσιάζει αποκλειστικά το protothema.gr, δείχνουν τις αγωνιώδεις προσπάθειες διάσωσης στη φουρτουνιασμένη θάλασσα και τον κίνδυνο που διέτρεξε η ζωή των 12 ναυτικών.

Τα πέντε στελέχη της ΜΥΑ, μαζί με τα επτά μέλη της ΕΜΑΚ, μετέβησαν στη Μύκονο με ελικόπτερο Σινούκ από τα Μέγαρα. Στη Μύκονο, τα μέλη της ΕΜΑΚ επιβιβάστηκαν σε ελικόπτερο Σούπερ Πούμα, προκειμένου να επιχειρήσουν τη διάσωση των ναυτικών, ενώ τα στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών σε ιδιωτικό αλιευτικό σκάφος (με το όνομα «Αννούλα»).

Οι καιρικές συνθήκες στη θαλάσσια περιοχή, όπου προσάραξε το φορτηγό πλοίο, εξακολουθούν να είναι δυσμενείς. Το «LITTLE SEYMA», που μεταφέρει 2.700 τόνους αλεύρι και είχε αναχωρήσει από λιμάνι της Ρωσίας με προορισμό την Αμμόχωστο, έχει μικρή εισροή υδάτων στο μηχανοστάσιό του.


Το χρονικό της διάσωσηςΑναλυτικότερα, λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, οι άνδρες της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών (ΜΥΑ) του Λιμενικού και τα στελέχη του Λιμεναρχείου Μυκόνου που ήταν μαζί τους, κατάφεραν να προσεγγίσουν με το αλιευτικό σκάφος «Αννούλα» το σημείο πάνω στη βραχονησίδα, στο οποίο είχαν βρει καταφύγιο οι ναυτικοί και, αφού τους επιβίβασαν με ασφάλεια, τους μετέφεραν στη Μύκονο.

Κατά πληροφορίες, οι καιρικές συνθήκες στο σημείο ήταν πολύ άσχημες, καθώς επικρατούσαν άνεμοι 10 μποφόρ, με τα κύματα να φτάνουν έως και τα τέσσερα μέτρα σε ύψος.

Φωτογραφίες από την επιχείρηση των ανδρών της ΜΥΑ
 
Top