Τη Δευτέρα αναμένεται να εκδικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου υπόθεση μαστροπείας και σωματεμπορίας στην 
Κάρπαθο με κεντρικό πρόσωπο μια 15χρονη από την Ουγγαρία.
Συγκεκριμένα, στο εδώλιο του δικαστηρίου θα καθίσει 39χρονη από την Ουγγαρίασε μία προσπάθεια να μειώσει τις πολυετείς ποινές κάθειρξης που επιβλήθηκαν πρωτόδικα τόσο στην ίδια όσο και σε μία 38χρονη συμπατριώτισσα της και έναν 31χρονο Αλβανό.Ειδικότερα, κατηγορούμενος για σωματεμπορία κατά συρροή, κατ’ επάγγελμα σε βάρος ανήλικης και σύσταση συμμορίας αλλά και παράνομη είσοδο στη χώρα είναι ο 31χρονος Αλβανός. Ο ίδιος πρωτόδικα καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 21 έτη και φυλάκιση 3 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 75.500 ευρώ, στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για πέντε έτη και την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Για τις ίδιες κατηγορίες (εκτός της παράνομης εισόδου) και για παράνομη κατακράτηση κατηγορείται και η 39χρονη από την Ουγγαρία, στην οποία πρωτόδικα επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης 21 ετών φυλάκιση 6 μηνών, χρηματικό πρόστιμο 76.500 ευρώ, στέρηση των πολιτικών της δικαιωμάτων για πέντε χρόνια και την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Και οι δύο καταδικασθέντες φέρονται ως οι «πρωταγωνιστές» της υπόθεσης και συγκεκριμένα αυτοί που εξωθούσαν στην πορνεία την ανήλικη. Η 38χρονη έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση 3 ετών με τριετή αναστολή.


Τι συνέβη


Η υπόθεση άρχισε να απασχολεί τις διωκτικές αρχές όταν οι συγγενείς της 15χρονης κοπέλας στις 20 Σεπτεμβρίου 2011 δήλωσαν στη πατρίδα της, την εξαφάνισή της.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να διαλευκάνουν την υπόθεση μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα που διενήργησαν το διάστημα εκείνο, η οποία και κορυφώθηκε με την συντονισμένη επιχείρηση που πραγματοποίησαν την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011 το απόγευμα στη Κάρπαθο.

Ο 31χρονος, η 38χρονη και η 39χρονη, κατακρατούσαν παράνομα την 15χρονη και την μετέφεραν στα σημεία των προσυμφωνηθέντων ραντεβού.

mononews.gr-Mε πληροφορίες από rodiaki.gr
 
Top