Κλέφτες,ψεύτες ,φέρτε πίσω την ζωή μας,φώναζαν 3000 συνταξιούχοι στο Σύνταγμα που ήρθαν απο όλη την Ελλάδα με 70 πούλμαν..

Μας κορόιδεψες,σε πιστέψαμε και μας πρόδωσες.

Το δικαίωμα στη ζωή διεκδικούν χιλιάδες συνταξιούχοι οι οποίοι βρέθηκαν  χτες στο Σύνταγμα στην μεγάλη πανελλαδική κινητοποίηση. Το κέντρο της Αθήνας ήταν κλειστό, ενώ στους γύρω δρόμους επικρατεί κυκλοφοριακό χάος. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, στη διαδήλωση μετέχουν σχεδόν 3.000 συνταξιούχοι.
Περισσότερα από 70 πούλμαν γεμάτα συνταξιούχους από όλη την Ελλάδα έφτασαν στην Αθήνα προκειμένου να συμμετάσχουν στην μεγάλη πανσυνταξιουχικη συγκέντρωση ενάντια στα νέα μέτρα που θα συρρικνώσουν κι άλλο τις συντάξεις.
Οι Πανσυνταξιουχικές οργανώσεις διαμαρτύρονται για τα νέα μέτρα «φωτιά», τα οποία μόλις θα εφαρμοστούν, οι συνταξιούχοι θα δουν ακόμα μια μείωση στην ήδη πενιχρή σύνταξη τους.


Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των συνταξιούχων ζητούν να μην εφαρμοστεί τίποτα από τα νέα μέτρα, παρόλο που είναι μνημονιακές δεσμεύσεις, αλλά ταυτόχρονα να καταργηθούν και τα παλιά μέτρα, επαναφέροντας τις συντάξεις στο αρχικό τους στάδιο.


Από την άλλη πλευρά η προοπτική μείωσης των επικουρικών συντάξεων είναι σχεδόν δεδομένη, αφού οι πρόσφατες εγκύκλιοι από το υπουργείο Εργασίας ενεργοποίησαν μόνιμο μηχανισμό συνεχούς μείωσης αυτών, με τον υπολογισμό των νέων συντάξεων να είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τους οικονομικούς δείκτες και πιο συγκεκριμένα με την ύφεση ή αντίστοιχα την ανάπτυξη, την ανεργία, τους μισθούς αλλά και τη γήρανση του πληθυσμού.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των συνταξιούχων έως το 2022 καταφτάνουν νέα μέτρα ύψους 10 δισ. ευρώ με τις περικοπές των συντάξεων παρόλο που οι συνταξιούχοι, απώλεσαν 50 δισ. ευρώ, κατά την περίοδο 2010-2016. Με τον επανυπολογισμό των συντάξεων θα καταβάλλονται οι επικουρικές που θα περιορίζονται ακόμα και στα 30 ευρώ ενώ η μέση επικουρική σύνταξη για όσους έχουν καταθέσει αιτήσεις συνταξιοδότησης από την 1η Ιανουαρίου του 2015 και μετά, υπολογίζεται σε 157 ευρώ.Δείτε βίντεο: Τι λένε οι συνταξιούχοι για τις νέες περικοπές στις συντάξεις 

 
Top