Η περίπλοκη εγχείρηση στο νοσοκομείο της πόλης Beverwijk διήρκεσε 11 ώρες, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, αλλά θα απαιτήσει μακρύ διάστημα 
ανάρρωσης.
Σε μια πρωτοποριακή επέμβαση προχώρησαν χειρουργοί στην Ολλανδία, αντικαθιστώντας τον κατεστραμμένο αντίχειρα ενός ασθενούς με το μεγάλο δάκτυλο του ποδιού του.


Ο ασθενής, το όνομα του οποίου δεν δόθηκε στη δημοσιότητα, έχασε τον αριστερό του αντίχειρα σ’ ένα εργατικό ατύχημα τον περασμένο Ιούνιο. Όταν έμαθε ότι έγινε μια παρόμοια εγχείρηση στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, παρακάλεσε τον χειρουργό Ρόμπερτ ντε Βιν και τους συναδέλφους του Μικ Κρόιλεν και Γιαν φαν Λουν να μεταμοσχεύσουν το μεγάλο δάκτυλο του ποδιού του στο χέρι του για να μπορεί να οδηγεί τη μοτοσικλέτα του.

«Το θέμα δεν ήταν μόνον να μην απορρίψει ο οργανισμός του το μόσχευμα, αλλά και να επανασυνδεθούν με επιτυχία τα νεύρα και οι τένοντες ώστε ο νέος αντίχειρας να είναι λειτουργικός», τόνισε ο επικεφαλής χειρουργός.

Εκπρόσωπος του νοσοκομείου πρόσθεσε ότι εξίσου δύσκολο εγχείρημα ήταν η μικροχειρουργική επανασύνδεση των αιμοφόρων αγγείων, ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα νεκρώσει ο ιστός.

 
Top