Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την στιγμή επιχείρηση απεγκλωβισμού του πληρώματος του φορτηγού πλοίου «LITTLE 
SEYMA» με σημαία Παναμά που προσάραξε εχθές βράδυ στη νησίδα Τραγονήσι Μυκόνου.
Ελικόπτερο Chinook του 1ου Τάγματος Ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού, μεταφέρει αυτή την ώρα στην περιοχή κλιμάκιο της ΕΜΑΚ, μαζί με τρεις βατραχανθρώπους, προκειμένου να παραλάβει τα 12 μέλη του πληρώματος που παραμένουν σε διασωστικό σκάφος κοντά στη βραχονησίδα. 

Κοντά στη νησίδα Τραγονήσι Μυκόνου έχει προσαράξει από το βράδυ της Παρασκευής το φορτηγό πλοίο «LITTLE SEYMA» με σημαία Παναμά και 12 αλλοδαπούς μέλη πλήρωμα.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το πλοίο, που μεταφέρει 2.700 τόνους αλεύρι και είχε αναχωρήσει από λιμάνι της Ρωσίας με προορισμό την Αμμόχωστο, έχει μικρή εισροή υδάτων στο μηχανοστάσιό του. Λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στη θαλάσσια περιοχή, δεν μπόρεσε να προσεγγίσει πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού σώματος και ρυμουλκό. 

Ωστόσο στο «LITTLE SEYMA» κατάφερε να φθάσει φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού ενώ τα μέλη του πληρώματος, 9 Ουκρανοί και 3 υπήκοοι Αζερμπαϊτζάν, που είναι καλά στην υγεία τους, έχουν επιβιβαστεί για προληπτικούς λόγους σε διασωστικό σκάφος του φορτηγού πλοίου. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
Top